Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseert samen met KHN het Nederlandse Kampioenschap tijdens de Horecava 2023. Het doel: meer aandacht genereren voor vakmanschap binnen de horeca en zo de branche op de kaart zetten als de leukste om in te werken. Ook in 2023 zien we het liefst zoveel mogelijk enthousiaste talenten op het wedstrijdpodium. Maar voor welke wedstrijden kun jij je als horecatalent inschrijven? Dit is het Nederlands Kampioenschap 2023 op een rij.

NK Lekkerste Broodje

Het Lekkerste Broodje is de bekendste en langstlopende wedstrijd; in 2023 wordt voor de 38e keer de winnaar van het Lekkerste Broodje uitgeroepen. Om kans te maken op goud zijn onder meer uitstraling, creativiteit, smaakbeleving en eetbaarheid van belang. Dat geldt eigenlijk voor alle wedstrijden.

Lekkerste burger

NK Lekkerste Burger

De hamburger is niet meer weg te denken uit Nederland en staat in veel horecazaken op de kaart. Wie wordt de nieuwe burgerkoning van Nederland? Het NK Lekkerste Burger is voor degenen die met nieuwe smaken, lekkere toppings en smeuïge sauzen de perfecte hamburger samen kunnen stellen.

NK Lekkerste Vegan Burger

Vegan is geen trend meer maar een keuze die steeds meer consumenten maken. Daarom besteedt ook Stichting de Lekkerste Wedstrijden aandacht aan plantaardig koken door voor het eerst het NK Lekkerste Vegan Burger te organiseren. Wie wint, heeft dus voor altijd de primeur!

NK Loaded Fries

Net als met een burger zijn de mogelijkheden met loaded fries eindeloos. Een perfect gerecht om de vakjury mee te verrassen dus. Maar let op: het gaat niet alleen om de 'loaded', maar ook de 'fries' moeten perfect zijn gebakken. Stiekem toch best een uitdaging!

Lekkerste frietje

NK Pizza bakken

Welke pizzabakkers komen hun kunsten vertonen? Voor het eerst op het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden. De beste pizza van Nederland zorgt gegarandeerd voor publiciteit en aanzien. Het NK Pizza Bakken wordt georganiseerd door Pizza Profs, in samenwerking met Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

NK Lekkerste Pasta

Nog een nieuwkomer is het NK Lekkerste Pasta. We zijn reuzebenieuwd welke talentvolle pastaliefhebbers hierop afkomen. Laat de jury smullen van jouw gerecht met huisgemaakte pasta en pak als eerste van Nederland prijzen tijdens het NK Lekkerste Pasta.

Lekkerste Pannenkoek

Dit is hét evenement voor pannenkoeken bakkend Nederland! Op het podium van de Nederlandse Kampioenschappen strijden ervaren koks van pannenkoekenrestaurants om de eer én de prijzen.

Lekkerste wedstrijden lekker anders

Lekker Anders

Wat is er ‘Anders’ aan deze titel? Deze wedstrijd is specifiek bedoeld voor horecamedewerkers met een arbeidsbeperking. Maar of de creaties ook anders zijn? De jury zegt steevast nee, want vergis je niet in de creativiteit en het secuur werken van deze professionals.

KHN steunt het Nederlands Kampioenschap

Als brancheorganisatie willen wij innovatie en vakmanschap stimuleren. In iedere keuken is talent te vinden. Of je nu werkt in de fastservice, een gezellige lunchroom of een prachtige sterrenzaak. Daarom steunt KHN het Nederlands Kampioenschap dat Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseert tijdens de Horecava. De inschrijving is geopend, wees er op tijd bij!

Het Nederlands Kampioenschap (voorheen de Lekkerste Wedstrijden) vindt plaats tijdens de Horecava 2023, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2023.

Dit is het programma van 2023:

Maandag 9 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Broodje
15.00 uur: NK Lekkerste Burger

Dinsdag 10 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Pasta
15.00 uur: NK Pizza bakken

Woensdag 11 januari
11.00 uur: Lekker Anders
15.00 uur: NK Lekkerste Vegan Burger

Donderdag 12 januari
11.00 uur: NK Loaded Fries
15.00 uur: De Lekkerste Pannenkoek

Deelnemers kunnen zich vanaf nu hier inschrijven.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens