Maandag 8 april werd de aftrap gedaan van de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant. Dit gebeurde tijdens een inspiratiesessie bij het Koning Willem 1 College in ‘s-Hertogenbosch waar de deelnemers welkom werden geheten door Ralph Geers, wethouder Economie, Leefomgeving van de bourgondische stad

Hij attendeerde de deelnemers op de toekomstbestendigheid van onze voedselketen. ‘Voedselverspilling is zonde van het productieproces en zonde van het geld’.

Strijd tegen de kilo’s
‘Gooi de vuilnisbak eens om en kijk wat je ermee kunt doen’ was het devies.
De afgelopen 4 weken werd het afval gewogen en gingen de horecaondernemers en koks met de tips uit de inspiratiesessie aan de slag. Het tussentijdse resultaat laat al een flinke besparing zien en dit is pas het begin.

Voorlopige resultaten
Het volgende is wat door deelnemers geregistreerd is:

‘No waste’ in de praktijk
Culinair adviseur en keukenmanager Robert Siedenburg geeft op 13 mei praktische toepasbare antwoorden op vragen als: Waar begin je? Wat is de beleving van je gast? Wat is de impact op de duurzaamheid? Wat is de invloed op de keten? Hoe steek je een menukaart in?

Slotevent én bekendmaking winnaar 13 mei
De Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant wordt op 13 mei afgesloten bij Koning Willem I College te Oss met een ‘verspillingvrij’ slotevent. Dan wordt de opbrengst bekend gemaakt én de winnaar van deze Challenge.

Lees verder: Horeca in Noordoost-Brabant gaat voor verspillingsvrij (rnob.nl).
De Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant is een initiatief van RNOB in samenwerking met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Koninklijke Horeca Nederland, Koning Willem 1 College en Wastewatchers.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens