De gemeente Haarlemmermeer is op het onzalige idee gekomen om paracommerciële instellingen een vrijstelling van de beperkingen in het schenken van alcohol te geven en daarmee toe te staan dat zij in 10% van het aantal activiteiten rechtstreeks mogen concurreren tegen reguliere horeca.

De gemeente Haarlemmermeer creëert hiermee een groot oneerlijk speelveld voor de horecasector. Paracommerciële instellingen mogen werken met vrijwilligers en veelal hebben zij medewerkers in dienst van de gemeente, hiermee wordt een groot oneerlijk speelveld gecreëerd met behulp van de overheid, dit kan volgens KHN niet de bedoeling zijn. Tijdens de gemeenteraad van 18 januari zal hierover gesproken worden. Voor meer inhoudelijk informatie zie punt 5.1.6. via deze link: https://bit.ly/47jnzcQ. De toelichting op deze wijziging vind je onder G in dit stuk: https://bit.ly/47qw71J.

Namens de horeca in Haarlemmermeer schreef het bestuur van KHN Haarlemmermeer een uitgebreide brief met haar bedenkingen over dit voornemen.

Het Haarlems Dagblad besteedde op 17 januari aandacht aan dit onderwerp, die hiervoor dit stuk of lees het online.

Wij houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens