Terugkijkend op het afgelopen jaar kunnen we constateren dat het niet een goed jaar was voor de horeca. Het jaar 2020 gaat de geschiedenis in als een bizar en moeilijk jaar en zelfs dat dekt de lading niet.

Toch was het niet alleen maar kommer en kwel in de horeca. Terwijl KHN zich op landelijk en regionaal niveau hard maakte voor haar achterban, hebben ook veel horecaondernemers niet stilgezeten en hebben weer opnieuw kennis mogen maken met de basis van hun bestaan, namelijk ondernemen. Immers als horecatijgers geen gasten kunnen ontvangen, worden ze depressief. Dat is nu eenmaal het DNA van een horecaondernemer. Is dat reden waarom horecaondernemers massaal aan het afhalen en bezorgen zijn geslagen? Omdat ze niet zonder gasten kunnen leven? Heel eerlijk: de opbrengsten zijn verre van voldoende om alle kosten te dekken. Toch heeft deze bezigheidstherapie sommige van jullie steun en moed gegeven en dat is niet ongezien gebleken.

De missie van leveranciers is omgeslagen in ‘behoud van de relatie’, de horeca wordt als eerste genoemd bij het benoemen van gemis door elke willekeurige voorbijganger en de gemeente Dalfsen heeft gehoor gegeven aan onze oproepen door onder andere een centraal loket in te richten voor ondernemers, de terrassen te verruimen (tot tenminste 1 april 2021), de precariobelasting voor 2020 kwijt te schelden en de betalingen van de gemeentelijke belastingen en leges uit te stellen.

Of dit voldoende is om jullie tot de eindstreep te brengen? Nee, en daarom ben ik zo vrij geweest om dit jaar (minimaal) twee horecaoverleggen te plannen met de gemeente Dalfsen. Dit zijn overleggen waarbij ik graag met jou en jouw mede KHN leden in de gemeente Dalfsen aangeef wat er speelt en waar de behoefte ligt.

Horecaoverleg
Het eerste horecaoverleg met onder andere. de burgemeester vindt plaats op woensdag 24 maart 2021 van 10.00 tot 11.30 uur in het gemeentehuis van de gemeente Dalfsen. Het vooroverleg voor deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 maart aanstaande in Hotel Restaurant Hof van Dalfsen van 09.30 uur tot 11.00 uur.

Aanmelden
Om ook in het komende jaar jullie belangen goed te kunnen behartigen vraag ik om jullie medewerking, want samen staan we sterker! Zet de bovenstaande data in jullie agenda en laat mij weten, door een e-mail te sturen naar j.roesink@khn.nl, of je bij beide bijeenkomsten aanwezig kunt zijn om jouw input te geven.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens