KHN is enorm blij dat het merendeel van de restricties zijn losgelaten. Hiermee komt het kabinet tegemoet aan de wensen die KHN de afgelopen weken heeft aangekaart.

Ook komt er na ruim een jaar eindelijk perspectief voor Clubs & Nightlife bedrijven; vanaf zaterdag 26 juni jl. mochten zij weer open, maar wel mét coronatoegangsbewijzen. Nu is cruciaal dat de laatste coronamaatregelen en -restricties (denk aan de 1,5 meter afstand) zo snel mogelijk komen te vervallen, zodat alle horecaondernemers deze zomer kunnen toewerken naar een rendabele exploitatie. Daarnaast is het belangrijk dat de abrupte afbouw van de coronasteunpakketten niet te vroeg komt. Dit alles vergt niet alleen een landelijke aanpak maar ook een regionale- en lokale aanpak.

Regionale en lokale aanpak belangrijk

KHN is enorm blij dat het merendeel van de restricties heeft losgelaten. Hiermee komt het kabinet tegemoet aan de wensen die KHN de afgelopen weken heeft aangekaart. Ook komt er na ruim een jaar eindelijk perspectief voor Clubs & Nightlife bedrijven; vanaf zaterdag 26 juni jl. mochten zij weer open, maar wel mét coronatoegangsbewijzen. Nu is cruciaal dat de laatste coronamaatregelen en -restricties (denk aan de 1,5 meter afstand) zo snel mogelijk komen te vervallen, zodat alle horecaondernemers deze zomer kunnen toewerken naar een rendabele exploitatie. Daarnaast is het belangrijk dat de abrupte afbouw van de coronasteunpakketten niet te vroeg komt. Dit alles vergt niet alleen een landelijke aanpak maar ook een regionale- en lokale aanpak.

De gemeente Dalfsen heeft eerder gehoor gegeven aan onze oproepen door onder andere een centraal loket in te richten voor ondernemers, de terrassen te verruimen, de precariobelasting kwijt te schelden en de betalingen van de gemeentelijke belastingen en leges uit te stellen.

Of dit voldoende is om jullie tot de eindstreep te brengen? Nee, en daarom ben ik zo vrij geweest om dit jaar (minimaal) twee horecaoverleggen te plannen met de gemeente Dalfsen. Dit zijn overleggen waarbij ik graag met jou en jouw mede KHN-leden in de gemeente Dalfsen aangeef wat er speelt en waar de behoefte ligt.

Horecaoverleg

Het eerste digitale horecaoverleg met onder andere de burgemeester heeft plaatsgevonden op woensdag 24 maart jl. Het tweede fysieke horecaoverleg met de gemeente Dalfsen vindt plaats op woensdag 1 september van 10.00 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis van de gemeente Dalfsen. Voorafgaand aan dit overleg willen we graag bijeenkomen op woensdag 18 augustus van 10.00 uur tot 11.00 uur in Hotel de Barones in Dalfsen.

Aanmelden

Om ook in het komende jaar de belangen van de horeca ondernemers in Dalfsen goed te kunnen behartigen vraag ik om jouw medewerking, want samen staan we sterker! Meld je snel aan door een e-mail te sturen naar regiomanager Joëlle Roesink j.roesink@khn.nl en wees bij beide bijeenkomsten aanwezig om jouw input te geven!

Ik zie jouw aanmelding graag tegemoet!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens