Vanuit het Rijk hebben de gemeenten de opdracht gekregen zo snel en goed mogelijk de opvang voor Oekraïense vluchtelingen te organiseren. Met deze opdracht is de gemeente Beverwijk hard aan de slag.

De opvang van asielzoekers en vluchtelingen is een groot vraagstuk voor Nederland, waaraan alle regio’s een bijdrage moeten leveren. Door de oorlog in Oekraïne is die taak nu dringender dan ooit. Dit wordt zowel regionaal als lokaal aangepakt.

Heb jij een idee voor opvang?

Inmiddels is er al contact met twee hotels als het gaat om de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen. Voor de opvang voor korte- en middellange termijn is de gemeente echter nog op zoek. Mochten er bij de horecaondernemers ideeën ontstaan over de mogelijke opvang van vluchtelingen dan houdt de gemeente zich aanbevolen. Het Rijk heeft aangegeven alle kosten te willen vergoeden, maar de exacte randvoorwaarden worden op dit moment op papier gezet.

Schroom niet om contact op te nemen bij vragen en/of ideeën voor particuliere initiatieven. De gemeente Beverwijk denkt graag mee hoe dit met elkaar mogelijk gemaakt kan worden. Alle steun is welkom.

Contact: Ersin Bakir e.bakir@beverwijk.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens