50 biertappers uit Gemert-Bakel streden op 15 oktober in Brasserie de Keizer om een plek in de finale tijdens de Horecava in Amsterdam.
Bij Brasserie de Keizer zijn alle voorbereidingen getroffen om de horecakampioenen uit regio Gemert-Bakel te laten schitteren. Landelijk gaan ruim 1000 biertappers met elkaar de strijd aan om uiteindelijk in de landelijke finale in Amsterdam te strijden om de eerste plaats. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.
De 50 deelnemers zijn werkzaam in de horeca in Gemert-Bakel en vertegenwoordigden uit Gemert de zaken Café Gij&Ik, Heeren van Ghemert, Brasserie Kop of Munt, ’t Ridderhof en Dientje. Uit Bakel waren de zaken Jut&Jul en Café Hein Horst aanwezig en uit Handel kwamen de biertappers van ’t Hôfke.
Met de nodige spanning en gezelligheid werd door elke deelnemer met veel passie getapt, terwijl door een deskundige jury punten werden toebedeeld. Deze jury bestond uit Gerard Kruijssen, eigenaar van de Viersprong in de Rips, en daarnaast drie leden van de organisatie van het Gimmert Gist Bier Festival; Leon van Dijck, Martien Meulendijks en Jan van der Veen.
Wedstrijd
De biertappers werden onder andere beoordeeld op voorbereiding, taptechniek, serveren en uiteraard gastvrijheid. Zo werden er na twee voorrondes in de finale maar liefst 2 fluitjes en 2 vaasjes getapt en moest daarnaast nog een speciaal bier op de juiste wijze worden geserveerd. In deze finale liet Ilona Selten (’t Hôfke Handel) zien dat ze beschikt
over de beste techniek en gastvrijheid, waardoor ze de 1e prijs in ontvangst mocht nemen. De 2e prijs werd gewonnen door Frank Smits (Jut&Jul Bakel) en de 3e prijs viel in handen van Peter van der Horst (Café Hein Horst Bakel).
Het was een mooie avond, grandioze opkomst en graag tot volgend jaar!