Vandaag heeft de gemeente Deventer officieel bekendgemaakt gehoor te geven aan de oproep die we in oktober dit jaar, namens KHN Deventer, hebben gedaan.

In deze oproep hebben we de gemeente Deventer gevraagd om vanuit de uitkering, die bedoeld is voor het ondersteunen van de naleving van de controleplicht van het coronatoegangsbewijs (CTB) op locaties waar dat verplicht is, ondernemers te compenseren voor de reeds gemaakt loon- en materiële kosten. Onderstaand de reactie van de gemeente Deventer.

De gemeente gaat een bijdrage leveren in de kosten die verenigingen en horecabedrijven maken voor de controle die zij uitvoeren op de coronatoegangsbewijzen. Bijvoorbeeld voor een vergoeding voor medewerkers en vrijwilligers of kosten voor het bevorderen en vergemakkelijken daarvan. De gemeente ontvangt hiervoor een vergoeding van het rijk.

Sportverenigingen en culturele instellingen kunnen een eenmalige bijdrage van maximaal 1000 euro aanvragen. Horecabedrijven krijgen maximaal 500 euro, organisatoren van evenementen maximaal 1000 euro. Het Deventer Sportbedrijf krijgt maximaal 10.000 euro voor de coronatoegangsbewijzen-controles die in de weekenden plaatsvinden voor toegang tot 4 sporthallen.

Het college verstrekt een eenmalige bijdrage maximaal 10.000 euro aan Stichting Deventer Binnenstadsmanagement voor invoering van een polsbandjessysteem om de CTB-controles voor niet-essentiële winkels te vereenvoudigen.

Tenslotte wil het college een deel van de rijksvergoeding gebruiken voor het inzetten van Sfeerbeheerders, die in coronatijd een bijdrage leveren aan een prettige sfeer in het uitgaansgebied en de overige stadspleinen.

Het gaat om kosten over de periode 22 september tot en met 31 december 2021. De gemeente informeert belanghebbende verenigingen, instellingen en genoemde bedrijven over de regeling. Als vereniging of horecabedrijf kunt u via Aanvraag bijdrage controle coronatoegangsbewijzen | Gemeente Deventer een bijdrage aanvragen voor de kosten voor controle op de coronatoegangsbewijzen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens