Op 21 januari 2020 is Jan Entius, Erelid van Koninklijke Horeca Nederland, op 77-jarige leeftijd overleden.

Jan Entius heeft zich tijdens zijn leven vol passie ingezet voor de Nederlandse Horeca. Hij was o.a. eigenaar en uitbater van Entius Party Service, Hotel-Café-Restaurant Entius, Café-Restaurant De Roode Leeuw en Rederij Entius met luxe salonboten. Ook is Jan wethouder geweest in de gemeente Wognum en Medemblik.

Koninklijke Horeca Nederland is Jan Entius zeer erkentelijk voor de bestuurlijke en verbindende rol die hij binnen onze branchevereniging en haar rechtsvoorganger (Horeca Nederland) heeft vervuld. Vanaf maart 1999 was hij Ledenraadslid van Koninklijke Horeca Nederland. Daarnaast vervulde hij verschillende bestuursfuncties op lokaal, regionaal en landelijk niveau, waaronder als voorzitter afdeling West-Friesland, lid van het Dagelijks Bestuur van Horeca Nederland, Lid van het Landelijk Bestuur van Koninklijke Horeca Nederland en Lid van het Dagelijks Bestuur van het bedrijfschap Horeca en Catering. In deze functies heeft hij zich enorm ingezet voor onze branche.

Jan Entius was een zeer betrokken bestuurder die het contact met de leden actief opzocht. Hij vervulde als bestuurder een belangrijke rol bij de totstandkoming van het huidige Koninklijke Horeca Nederland. Jan was een horecaman in hart en nieren.

Koninklijke Horeca Nederland is hem veel dank verschuldigd.

Namens alle KHN-leden, het landelijk bestuur, ereledenvereniging Horecoren en alle medewerkers van KHN, wensen wij zijn familie en naasten alle kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Koninklijke Horeca Nederland

Robèr Willemsen, voorzitter
Dirk Beljaarts, algemeen directeur

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens