Op 22 januari 2024 is Jan Lust, Erelid van Koninklijke Horeca Nederland, op 90-jarige leeftijd overleden.

Jan Lust heeft zich tijdens zijn leven vol passie ingezet voor de Nederlandse Horeca. Geboren en getogen in de Jordaan in Amsterdam, begon hij zijn horecaloopbaan als kok op een passagiersschip van rederij de HAL In 1960 werd hij eigenaar van Hotel Truida (toen nog Huize Truida) aan de boulevard in Vlissingen en werd hij lid van Horeca Nederland. Twee jaar later was Jan Lust lid van het bestuur van de afdeling Walcheren en werd hij actief in vele andere bestuursfuncties voor de horeca maar ook als raadslid van de gemeente Vlissingen.

Koninklijke Horeca Nederland is Jan Lust zeer erkentelijk voor de bestuurlijke en verbindende rol die hij binnen onze branchevereniging en haar rechtsvoorganger (Horeca Nederland) heeft vervuld. Hij was Ledenraadslid van Koninklijke Horeca Nederland. Daarnaast vervulde hij verschillende bestuursfuncties op lokaal, regionaal en landelijk niveau, waaronder als voorzitter van de afdeling Walcheren, lid van het Dagelijks Bestuur van Horeca Nederland, voorzitter en penningmeester van district Midden en Noord Zeeland, penningmeester sector Hotels en lid van diverse commissies, waaronder voor het bedrijfschap Horeca en Catering. In deze functies heeft hij zich enorm ingezet voor onze branche.

Jan Lust was een zeer betrokken bestuurder. Hij vervulde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het huidige Koninklijke Horeca Nederland. Jan was een mensen-mens, nuchter en met een luisterend oor voor iedereen. Een horecaman in hart en nieren.

Koninklijke Horeca Nederland is hem veel dank verschuldigd.

Namens alle KHN-leden, het landelijk bestuur, ereledenvereniging Horecoren en alle medewerkers van KHN, wensen wij zijn familie en naasten alle kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens