Naar aanleiding van de ongeregeldheden bij het station gisteravond en de mogelijke acties voor vanavond en komende periode, doen we jullie het volgende bericht van Venlopartners toekomen.

Noodverordening
De burgemeester heeft een noodverordening afgekondigd die per direct ingaat en in ieder geval geldt tot en met 9 februari. In deze verordening zijn Venlo, Tegelen en Blerick als veiligheidsrisicogebied aangemerkt. De politie kan in deze stadsdelen personen preventief aanhouden en fouilleren.

Extra inzet politie
Door de inzet van de politie is het gisteren gelukt om het centrum af te sluiten. Voor vanavond is de inzet van de politie opgeschaald. Ook de ME staat paraat.

Wat kun je zelf doen?
Er zijn een paar voorzorgsmaatregelen die je als ondernemer kunt treffen:

 • Zet losse meubels, bloembakken en dergelijke zoveel mogelijk binnen.
 • Heb je beveiligingscamera’s, kijk dan even of ze het goed doen (eventueel licht aanlaten).
 • Dure spullen moet je misschien niet pontificaal in het zicht zetten.
 • Check je verzekering nog even.
 • Ben je vanavond of de komende avonden geopend voor afhalen of bezorgen, houd dan de situatie goed in de gaten voor je personeel, je klanten en jezelf. Wordt het onrustig in de binnenstad dan is het misschien verstandig om de zaak (tijdelijk) te sluiten.

  Veiligheid voor alles!

Wat je vooral niet moet doen: de confrontatie aangaan met eventuele relschoppers. Daarvoor zijn ordehandhavers zoals de politie aanwezig.

Wat moet je doen als er gevaar dreigt?

 • Bij gevaar, inbraak, brand en dergelijke: bel 112.
 • Algemeen nummer van de politie: 0900-8844 (ook voor aangiften).
 • De wijkagenten zijn per e-mail te bereiken voor (niet acute) vragen:
  Sandra Stiene - sandra.stiene@politie.nl
  Kim Hendrix - kim.gh.hendrix@politie.nl
 • De politie is ook te bereiken en te volgen via Facebook @politievenlo-beesel.

Mocht je informatie krijgen die belangrijk kan zijn voor de politie, dan kan dat via deze kanalen gedeeld worden.

Tot slot
Raak niet in paniek. Gebruik je gezonde verstand en denk aan je eigen veiligheid.

Middels ons e-mailadres grootvenlo@khn.nl zijn we als bestuur en regiomanager ook bereikbaar voor vragen als deze er bij jullie zijn.

Tot slot vinden jullie hieronder nog een boodschap van de burgemeester en wethouder Boom, waar wij ons volledig bij aansluiten. Laten we hopen dat het rustig blijft!


Beste ondernemers,

Gisteren zijn er door relschoppers vele vernielingen aangericht in de omgeving van het station.

Mensen die daar wonen maar ook ondernemers zijn enorm geschrokken. Dit willen we allemaal niet meer meemaken! Ik ben gisteren goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en heb snel toestemming gegeven om de ME in te zetten. Deze ME’ers moesten nog uit Eindhoven komen, maar meteen na hun inzet in Venlo werd het rustiger. De vele aanwezige politieagenten hebben voorkomen dat de relschoppers massaal het centrum in trokken.

Ik kan me voorstellen dat er grote zorgen bij u leven over nieuwe aangekondigde rellen op social media.

U moet weten dat wij samen met de politie zo goed mogelijk in beeld brengen waar deze berichten vandaan komen, zodat er snel gehandeld kan worden en mensen kunnen worden aangehouden. U kunt er ook van op aan dat er goede maatregelen genomen worden uit voorzorg. Zo is de ME meteen inzetbaar.

Daarnaast heb ik de stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen aangewezen als veiligheidsrisico gebied waardoor preventief fouilleren mogelijk is.

Laten we met z’n allen hopen dat het rustig blijft.

Deze oproep heb ik vandaag ook met een videoboodschap voor onze inwoners op de Facebookpagina gedaan van de gemeente Venlo.

Antoin Scholten
Burgemeester

Erwin Boom
Wethouder Economische Zaken

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens