Met Innesto in Asten wist horecaondernemer Danny Driessen samen met zijn partner René Verstappen dit jaar de 87e plek in de Terrassen top 100 van Misset Horeca te veroveren. Wij spraken Driessen over dit fantastische resultaat. “Dit geeft een extra boost!”

Driessen is enthousiast over de 87e plek op de lijst. “We hebben Innesto dit jaar pas overgenomen nadat ik 7,5 jaar bedrijfsleider was van het restaurant. Ik wist natuurlijk al langer dat we een heel mooi terras hebben, maar dit jaar wilden we echt strijden voor een plek in de top 100. We hebben het terras opgeknapt, vergroot en een nieuwe tuin aangelegd. Het is moeilijk om ertussen te komen omdat er superveel fanatiekelingen een plekje willen veroveren. Ons terras is nu up to date. We hebben het team heel goed geïnstrueerd en uiteindelijk is het ons geluk om erin te komen, fantastisch! Volgend jaar is ons doel om in de top 50 te belanden. Dit geeft ons een extra boost om ons terras nog beter te maken dan het nu al is.”

Waarom het terras van Innesto het zo goed doet, daar heeft Driessen wel een idee van: “We hebben een unieke ligging met heel mooi uitzicht vanuit onze prachtige binnentuin. Er kunnen heel veel gasten op ons terras worden geplaatst, maar het blijft heel knus en kleinschalig qua gevoel vanwege de diverse hofjes. Geen massale bedoening! En het team waar wij mee werken is ook nog eens heel enthousiast, zij gaan er echt helemaal voor. Vijf jaar geleden was het hier een beetje uitgestorven en met zijn allen hebben we dat toch weer goed weten op te bouwen. De kwaliteit is er ook nog eens op vooruit gegaan. Zo gebruiken we andere merken frisdranken en is de kwaliteit van de koffie ook enorm verbeterd.”

Of er nog bepaalde trends zijn die Driessen signaleert op het terras voor deze zomer? “Jazeker”, knikt hij enthousiast. “De Aperol Spritz blijft enorm populair. Daarnaast merken wij dat er ook steeds meer vraag is naar alcoholvrije cocktails, bijvoorbeeld een alcoholvrije Aperol Spritz of Hugo, zodat de gasten wel gezellig mee kunnen tuttelen. Dat alcoholvrij alleen een trend is in de Randstad is dus niet waar: dat speelt bij ons ook heel erg en wij spelen daar ook handig op in door veel alcoholvrije alternatieven aan te bieden. Ook de warme dranken zijn zeer int rek. Onze gasten drinken bijvoorbeeld heel graag melkkoffies. Dat vind ik – als liefhebber van de Italiaanse keuken – stiekem best jammer. Geef mij maar een espresso! Maar ook de melkkoffies zijn op ons terras om te smullen hoor, wees maar niet bang!”