Om ondernemers en culturele instellingen die vanwege corona hard geraakt zijn tegemoet te komen heeft het stadsbestuur besloten om de reclamebelasting, die vanaf januari zou worden ingevoerd, met twee maanden uit te stellen.

Ondernemers in de stad die zichtbaar reclame maken voor hun zaak moeten met deze regel voor buitenreclames belasting betalen. Hierbij gaat het om reclames zoals vlaggen, gevelreclames, uithangborden en menukaarten die te zien zijn vanaf de openbare weg. De invoering van de reclamebelasting is een maatregel uit het coalitieakkoord. In eerste instantie zou de reclamebelasting twee jaar geleden ingevoerd worden, maar dat werd toen uitgesteld vanwege de coronamaatregelen.

Met dit besluit hoeven ondernemers met zichtbare reclame in de stad in ieder geval geen reclamebelasting te betalen over januari en februari 2022. Hierna zal het wel worden ingevoerd, maar het college meldt dat ze zich "indien nodig bij nieuwe perioden van gedwongen sluiting beraden op eventuele aanvullende maatregelen ten aanzien van de reclamebelasting".

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van AT5 Invoering reclamebelasting voor ondernemers twee maanden uitgesteld.

Bron: AT5

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens