Veiligheid staat voorop en om dit bereiken zal gemeente Epe en brandweer een jaarlijkse controle doen in de komende weken. Bereid je voor en laat het soepel verlopen.

December is begonnen. In deze maand staan de feestdagen centraal. Het is ook de maand dat in veel horeca kerstversiering op wordt gehangen.

Om te beoordelen of dit op een verantwoorde wijze gebeurt, zullen gemeentelijke toezichthouders samen met de brandweer controles uitvoeren. Naast controle op brandveiligheid zal ook gecheckt worden of de exploitatie van jouw inrichting overeenkomt met jouw vergunningen (drank- en horecavergunning, exploitatievergunningen).

We beseffen ons dat het voor jou als ondernemer niet prettig is om deze controles te ondergaan in een (soms) volle zaak. Toch hechten wij er waarde aan om deze controles juist op deze drukkere momenten uit te voeren, omdat dan het beste bekeken kan worden hoe brandveilig jouw bedrijf is als zij op volle toeren draait: zijn alle vluchtwegen dan bijvoorbeeld nog vrij?

Om de controles zo soepel mogelijk te laten verlopen, ook voor jou als exploitant, vragen wij je in ieder geval de volgende documenten klaar leggen:

  • Drank- en horecavergunning met eventuele bijlagen waarop actuele leidinggevenden staan;
  • Exploitatievergunning;
  • Brandveiligheidscertificaten van de kerstversiering die jij in jouw zaak gebruikt

Wij wensen je in ieder geval vast hele goede – en hopelijk – succesvolle feestdagen toe!

Mocht je naar aanleiding van deze mail nog vragen hebben dan horen wij dat uiteraard graag.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens