Sinds 1 januari 2023 is het verbod op lachgas van kracht. Vanaf die datum staat lachgas op lijst II van de Opiumwet, wat betekent dat het dan onder andere verboden wordt om lachgas binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te verkopen of te hebben.

Het doel van het verbod is om recreatief gebruik terug te dringen en het aanbod te beperken. Het professioneel gebruik van lachgas voor medische en technische doeleinden blijft wel toegestaan, net als het gebruik van lachgas als toevoeging aan voedingsmiddelen.

Veel gemeenten en zo ook de gemeente Amsterdam heeft uitgekeken naar dit verbod, omdat dit de aanpak vergemakkelijkt. Zowel winkels als horecabedrijven mogen dit dan ook niet meer verkopen en de hoteliers hebben nog meer mogelijkheden om hun gasten hierop aan te spreken bij gebruik in het hotel. Veel hotels hadden dit al opgenomen in hun huisregels.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens