KHN heeft kennisgenomen van de aanvullende coronamaatregelen. Al met al is het opnieuw een verslechtering voor de horeca en kijkt de branche reikhalzend uit naar de bekendmaking van de nieuwe aanvullende steunmaatregelen.

Premier Mark Rutte kondigde de avondklok aan op woensdag 20 januari tijdens een persconferentie. Het bezorgen van maaltijden valt onder de uitzonderingen die geldt voor werk waarbij mensen zich op straat moeten begeven. KHN pleitte daar al eerder voor bij het kabinet.

Eet- en drinkgelegenheden blijven gesloten, maar afhalen en bezorgen mag wel

Afhalen kan bij een avondklok niet binnen de vastgestelde avondkloktijden. Hier moeten burgers dus ook rekening mee houden. Voor de horeca betekent dit opnieuw een extra afname van de omzetmogelijkheid. Bezorgen blijft zoals nu wel gewoon mogelijk. De KHN zorgpunten op dit vlak zijn ingewilligd. Bezorgen mag binnen de avondklok en dit geldt dan ook voor de reistijd van het personeel. Medewerkers moeten dan wel een werkgeversformulier hebben dat hen legitimeert buiten te zijn voor hun werk of woon-werk verkeer. In anderen landen waar een avondklok is, is bezorgen ook gewoon toegestaan.

Waar is het heropeningsplan van het kabinet?

De finish leek in zicht, maar wordt opnieuw vooruitgeschoven. Bovendien is er van een heropeningsplan of routekaart vanuit het kabinet nog steeds geen sprake. KHN heeft meerdere keren de hand uitgestoken om mee te denken over hoe de horeca verantwoord open kan en er ligt een plan met slimme maatregelen klaar. Er komt een dag dat de maatregelen kunnen worden versoepeld en het is de verantwoordelijkheid van het kabinet om transparant te zijn over een exitstrategie. Er ligt wel een vaccinatieplan, maar waar is het heropeningsplan?

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens