Buiten is het nieuwe binnen en als horeca willen we gastvrij zijn. Om deze reden is KHN een lobby gestart om de terrastijden te verruimen. Met succes!

In het afgelopen krankzinnige jaar is er een pilot gedraaid met betrekking tot de terrastijden. Deze pilot heeft plaatsgevonden in Barneveld en Voorthuizen en hield in dat de terrastijden verruimd werden van 0:00 naar 01:00.

Recentelijk heeft de gemeente een evaluatie gedaan van de pilot en als gevolg hiervan ligt er nu een voorstel van het college betreffende de definitieve aanpassing van terrastijden. Het bestuur was hier gematigd positief over en zag betere mogelijkheden.

Het bestuur heeft een tegenvoorstel ingediend bij de gemeente en deze is door de raad aangenomen. De gemeente heeft nu besloten dat er verruimming van de terrastijden zal zijn op de volgende wijze:

  • De verruimming van de terrastijden geldt nu voor de gehele gemeente, dus ook voor alle dorpskernen;
  • De verruiming betekent dat de terrassen open mogen tot 01:00 in plaats van 0:00;
  • In de maanden mei, juni en september geldt de verruimde terrastijd op vrijdag en zaterdag;
  • In juli en augustus geldt de verruiming voor alle dagen.

Als bestuur van KHN Barneveld zijn wij enorm blij dat we voor de horeca dit succes hebben kunnen behalen en hopen dat iedereen hier nog beter kan ondernemer en de maximale gastvrijheid kan bieden aan zijn gasten.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens