Op zaterdag 29 mei opent club Shelter in Amsterdam haar deuren voor 500 bezoekers. Fieldlab Evenementen voert die avond een onderzoek uit, waarbij onder meer wordt gekeken of en hoe gasten en medewerkers zich houden aan vooraf bepaalde maatregelen en afspraken. KHN is blij met dit evenement omdat dit een eerste stap richting de heropening van clubs kan zijn. In het huidige openingsplan van de overheid zijn zij namelijk als laatste stap aan de beurt.

Een Fieldlab voor clubs is van belang om stappen te kunnen zetten richting een normaal leven en voor de toekomst belangrijke onderzoeksresultaten te verzamelen. Het levert inzichten die mogelijk een bijdrage leveren aan een spoedige Ă©n verantwoorde heropening van clubs.

Resultaten

Dit evenement is mogelijk dankzij een intensieven samenwerking tussen Club Shelter, het Overleg van Amsterdamse Clubs (OAC), de gemeente Amsterdam en KHN. Alle partijen streven eraan om samen met de onderzoekers en de overheid snel met resultaten te komen.

De resultaten van de Fieldlabs van (indoor)evenementen lijken gunstig. Voor KHN, het OAC en ook het samenwerkingsverband Nachtbelangis een belangrijke voorwaarde voor deelname aan Fieldlabs dat het ondersteunend moet zijn aan, maar niet voorwaardelijk is voor heropening.

Experiment 500 bezoekers

Dit evenement is geen medisch experiment, maar het is bedoeld om het gedrag van bezoekers in clubs te monitoren. Om te zorgen dat het verantwoord gebeurt worden alle bezoekers vooraf en na hun bezoek getest. Het experiment is voor maximaal 500 bezoekers. Zij kunnen een normale clubavond ervaren. Nu clubs al 14 maanden gesloten zijn is dit een zeer bijzondere ervaring. We realiseren ons dat er veel gasten zijn die dit mee willen maken, maar het aantal bezoekers is beperkt. Meer bezoekers bleek in deze fase helaas nog niet mogelijk te zijn.

Meer informatie

Lees ook het persbericht over dit experiment. We realiseren ons dat veel ondernemers benieuwd zijn naar de ervaringen en resultaten. Houd onze website en nieuwsupdates hiervoor in de gaten.

Vragen? Neem dan contact op met regiomanager KHN Amsterdam, Eveline Doornhegge: 06 51 49 07 09 / e.doornhegge@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens