Op 2 februari vond er een meeting plaats met Giselle McWilliam van Partido MAN over het wetsvoorstel biologisch afbreekbare producten in de horeca.

Zij wilde hierover graag het standpunt en de ideeën horen van het bestuur. McWilliam heeft het bestuur gevraagd om een brief te schrijven met hun visie en standpunt, zodat ze dit mee kan nemen in het wetsvoorstel.

KHN begrijpt goed dat eenmalige plastic verpakkingen een belasting zijn voor het milieu en dat de horeca een bijdrage moet leveren aan het terugdringen van afval. Maar het bestuur heeft ook aangegeven dat dit grote gevolgen heeft voor de gehele horeca. Er is na corona weinig ruimte om te investeren en de kosten van de afbreekbare materialen liggen veel hoger dat de huidige verpakkingen. Ook vindt het bestuur dat niet alleen de horeca belast moet zijn met dit onderwerp, maar dat dit een onderwerp is wat het hele eiland aangaat.

Hierbij de brief. Mochten er nog vragen zijn dan kun je contact opnemen met Ulrich de Windt of Simone van Laar.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens