Met behulp van deze Q&A hopen we jou in de gemeente Deventer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de uitspraak van de gemeente Deventer omtrent de collectieve aanvraag van het bestuur van KHN Deventer om permanente uitbreiding van de terrassen.

Op verzoek van KHN Deventer heeft de gemeente Deventer, met ingang van 1 juni 2020, de terrassen voor veel horecaondernemers tijdelijk uitgebreid, als gevolg van de maatregelen die i.v.m. corona werden genomen. Aansluitend heeft de gemeente Deventer de nodige leges en precario voor 2020, 2021 en het eerste kwartaal van 2022 gedeeltelijk kwijtgescholden.

Hoe zat het ook al weer met de verruimde terrassen?

Daar in 2021 de nood nog heel hoog was, omdat er nog steeds grote verliezen worden geleden door de coronamaatregelen en een aantal gasten zich veiliger voelen bij buitenverblijf, hebben we op 28 september 2021 het college van burgemeester en wethouders om een permanente verruiming van de zogenaamde coronaterrassen gevraagd. Dit verzoek hebben wij meerdere malen mondeling herhaald in de ambtelijke overleggen die we namens de horeca in de gemeente Deventer, met enige regelmaat met vertegenwoordigers van de gemeente Deventer, hebben.

Omdat het college, de horeca in Deventer, naar eigen zeggen; ‘graag tegemoet komt in deze moeilijke tijden en ook vanwege de nieuwe lockdown’ (kenmerk: DEV-BLD/382891-2021, d.d. 23 december 2021) is er destijds besloten de tijdelijke toestemming voor verruiming van de terrassen te verlengen zolang de coronamaatregelen duren, doch uiterlijk tot en met 30 september 2022.

Meer informatie en Q&A

Lees voor het verdere verloop en het opvolgende besluit van de gemeente Deventer deze brief. Hier vind je ook de Q&A.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens