Sinds 2018 loopt binnen gemeente Edam-Volendam het programma LEF. Geïnspireerd door het ‘IJslands model’ wordt ingezet op gezamenlijkheid met onze jeugd, ouders, inwoners, ondernemers en professionele partners op het terugdringen van het middelengebruik door jongeren tot 18 jaar.

Dit wordt gedaan door zowel in te zetten op de ouders, de jeugd als handhaving. Inmiddels is een goed lopend programma aan alternatieve activiteiten op de vrijdag- en zaterdagavond waar honderden jongeren per maand aan deelnemen en is de gemeente bezig met het opzetten en uitvoeren van een programma rondom de ouders.

Daarnaast wordt ook ingezet op hoe de verstrekking van alcohol buitenshuis kan worden voorkomen. Een onderdeel hiervan is de Barcode-training. De gemeente is al in samenwerking met de horeca om hier zo goed mogelijk op in te zetten. O.a. is Team Veiligheid regelmatig in gesprek met de horeca over de handhaving hiervan. Graag geeft de gemeente al het barpersoneel de gelegenheid om deze cursus te volgen om zo het middelengebruik tot 18 jaar terug te dringen.

Uitnodiging
Door deze uitnodiging wil de gemeente alle (horeca)ondernemers in staat stellen om jouw rol hierin te pakken en jou daarin een handvat te geven. Daarom is al het barpersoneel van harte welkom voor het volgen van de cursus ‘Barcode’.

Datum: 26 maart 2024
Tijdstip: 13.30 uur – 16.30 uur
Locatie: Pius X – W.J. Tuijnstraat 15, 1131ZH in Volendam

Deze training wordt kosteloos aangeboden.

Het is belangrijk dat al het barpersoneel weet hoe om te gaan met riskant gebruik van alcohol en drugs. Tijdens deze 2 uur durende interactieve instructie leer je:

• De effecten en risico’s van alcohol;

• De relevante wetten en regels .

Kijk voor meer informatie op www.edam-volendam.nl, Postbus 180 1130 AD Volendam.

Daarnaast wordt stilgestaan hoe je vervelende incidenten voorkomt, hoe je ervoor zorgt dat je geen alcohol schenkt aan jongeren onder de 18 jaar, wat precies weder verstrekking is en hoe je dit kunt voorkomen.

Het volgen van de cursus is geheel vrijblijvend.

Aanmelden
De cursus kent een maximale capaciteit van 25 deelnemers. Bij overschrijding van de maximale capaciteit organiseert de gemeente een tweede cursusmoment. U kunt zich tot 20 maart 2024 via lef@edam-volendam.nl.

Hopelijk tot dan.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens