In de afgelopen periode heeft KHN Edam Volendam veel met de gemeente gesproken over het creëren van ruimte om verantwoord te kunnen ondernemen. Dit heeft geleid tot veel mooie initiatieven en extra ruimte voor terrassen.

Met het oog op de nabije toekomst, weer wat minder bezoekers, het aanhoudende coronabeleid en daarmee de restricties voor de horeca, zijn extra lokale steunmaatregelen noodzakelijk. Wij hebben de gemeenten gevraagd flexibel en meewerkend om te gaan met ideeën en initiatieven van ondernemers, zoals verlengen van uitbreiding extra terrasruimte.

KHN Edam Volendam heeft verzocht de termijn van verlenging te laten duren ook na 1 februari 2021, zolang de horecabranche te maken heeft met de beperking vanuit het coronabeleid. Tevens hebben wij de oproep gedaan om coulant om te gaan met de regelgeving omtrent overkappen en verwarmen omdat deze terrasruimte als verlengstuk van de binnenruimte gezien moet worden.

Hier vind je de brief aan de gemeente.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens