Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept vastgoed-eigenaren op om, waar dat mogelijk is, horecaondernemers te helpen om niet in de financiële problemen te komen door soepel om te gaan met de huur. Dat zegt directeur Dirk Beljaarts op 30 maart 2020 in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Vanwege het coronavirus zijn alle horecazaken in het land dicht en kunnen ondernemers in de problemen komen als zij hun vaste lasten, zoals huur, moeten doorbetalen terwijl ze zelf niks kunnen verdienen.

Betalen huur

Koninklijke Horeca Nederland hoopt dat vastgoedeigenaren die panden aan horecaondernemers verhuren solidair zijn met deze ondernemers. Directeur Beljaarts denkt aan bijvoorbeeld het opschorten van huurbetalingen. “Maar kijk ook of je kan kwijtschelden of huurkorting kunt geven tot de periode dat omzetten weer op het oude niveau terechtkomen.”

Als voorbeeld noemt Beljaarts bierbrouwer Heineken. “Zij hebben eerder al ondernemers die van hen huren vijftig procent korting gegeven en uitstel van betaling van de rest. Dat zijn hele structurele oplossingen die echt helpen en mooie signalen.”

Ondernemershart

Bij Koninklijke Horeca Nederland zijn ze blij dat ondernemers ondertussen met allerlei initiatieven komen om toch nog geld te kunnen verdienen ondanks de coronamaatregelen. “Die bestaan uit meer afhalen tot meer bezorgen: allerlei creatieve ideeën. Het blijft mooi om te zien dat het ondernemershart toch blijft kloppen.”

Bron: Goedemorgen Nederland, wnl.tv 30 maart 2020, 14:05 uur.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens