Op 31 maart en 10 april heeft KHN Haarlem brieven gestuurd naar de Gemeente Haarlem waarin wij aandacht vragen voor naleving van de gemeentelijke regels voor particuliere verhuur.

In Haarlem zijn diverse locaties actief die volgens onze gegevens niet functioneren volgens de door de gemeente Haarlem afgekondigde regels van particuliere verhuur.

Particuliere verhuur kan onder veel soepelere regels plaats vinden. Daarom hebben wij een handhavingsverzoek ingediend om enkele locaties te bezoeken om te controleren of zij aan alle voorwaarden voldoen. Wij hebben hierbij gesteld dat hier sprake is van een spoedeisend belang omdat de volksgezondheid en brandveiligheid in het gedrang zijn. Tevens zijn omwonenden een kwetsbare groep die zouden moeten kunnen vertrouwen om een overheid die toeziet op een correcte naleving van het bouwbesluit en andere veiligheidseisen, die gesteld worden aan verhuur van hotelkamers.

Wij hebben enkele locaties aangekaart en hebben gemeente Haarlem verzocht om directe handhaving van de objecten.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens