Corona heeft ervoor gezorgd dat er vanuit Den Haag landelijke steunpakketten zijn opgetuigd wegens de vele maatregelen waar de horeca mee wordt geconfronteerd.

Deze maatregelen werden recentelijk uitgebreidt met de controle op de coronatoegangsbewijzen. Met alle gevolgen vandien voor de horeca, zoals hogere kosten om de controles uit te kunnen voeren. KHN Harderwijk heeft dan ook succesvol gelobbyd voor compensatie. Onderstaand vind u het bericht vanuit de gemeente betreffende de compensatie en hierbij zit ook de link naar uitgebreidere informatie en de aanvraag van de subsidie.

"Hierbij deel ik u mee dat het college van Harderwijk een tijdelijke subsidieregeling voor controle op coronatoegangsbewijzen heeft vastgesteld. Deze regeling heeft als doel om beheerders die de wettelijke verplichte controle op het coronatoegangsbewijs uitvoeren binnen de gemeente Harderwijk, financieel te ondersteunen voor kosten die zij hiervoor gemaakt hebben in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 20221."

U en uw leden kunnen tot en met 28 februari 2022 een subsidieaanvraag indienen via https://www.harderwijk.nl/subsidies/eenmalige-en-tijdelijke-subsidies of door te klikken op de link naar de regeling.

Voor inhoudelijke vragen kunnen u en uw leden contact opnemen met de heer M. Luts te bereiken onder telefoonnummer 0341-411147 of mevrouw N. Badaljan te bereiken onder telefoonnummer 0341-411376.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet,

Miranda Engelgeer
Adviseur Horeca/Horeca-coördinator
Gemeente Harderwijk

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens