Lees in deze nieuwsbrief meer over: de aangespannen rechtszaak van KHN Leudal en de gemeente Leudal, jaarvergadering tot nader order uitgesteld en gedoogbeschikkingen van de tijdelijke terrassen.

Het bestuur van KHN Leudal wilt graag het volgende met jou als KHN lid delen.

Rechtszaak KHN Leudal - gemeente Leudal

Op dinsdag 28 september heeft de rechtszaak tussen KHN Leudal en de Gemeente Leudal plaatsgevonden. De gemeente Leudal is van mening dat de gemeenschapshuizen in Ell en Kelpen-Oler geen paracommerciële instellingen zijn en zich daarom niet aan de paracommerciële spelregels in de gemeente Leudal hoeven te houden.

KHN Leudal stelt zich op het standpunt dat het prima is dat er gemeenschapsvoorzieningen zijn en dat zij uit hoofde van hun functie als gemeenschapsvoorziening ook horeca activiteiten mogen ontplooien, maar dat zij zich niet bezig mogen/moeten houden met feesten en/of partijen van persoonlijke aard. Deze hebben niets te maken met hun rol als gemeenschapsvoorzieningen en dienen derhalve in de commerciële horeca plaats te vinden.

De rechter doet uiterlijk 10 november uitspraak.

Meer weten? Bekijk het artikel van De Limburger 'Horecabond: feest in dorpshuis niet eerlijk' of neem contact op met onze regiomanager, Christel Nabuurs (c.nabuurs@khn.nl / 06 53 36 91 13).

Jaarvergadering uitgesteld tot nader order

Wij willen de uitspraak -ongeacht de uitkomst- graag persoonlijk met jullie bespreken in een ledenvergadering en hebben daarom besloten om de jaarvergadering voorlopig uit te stellen en deze direct na de uitspraak in te plannen. Jullie worden hierover nog nader geïnformeerd.

Heb je aandachtspunten voor het overleg tussen bestuur KHN Leudal - gemeente Leudal?

Op donderdag 14 oktober vindt er weer het halfjaarlijkse overleg plaats tussen het bestuur van KHN Leudal en de gemeente Leudal. Bij dit overleg schuiven namens de Gemeente Leudal de burgemeester, wethouder Verlinden en ambtenaar Chantalle Janssen aan.

Tijdens dit overleg zullen onder andere de gedoogbeschikkingen van de tijdelijke terrassen in verband met de coronaperiode aan de orde komen. Deze lopen in principe af per 31 oktober 2021. Mocht je hier je mening over willen ventileren, dan horen we dit uiteraard graag via leudal@khn.nl en kunnen we jouw inbreng mee nemen in het overleg.

Als er nog andere zaken zijn die we mee kunnen nemen naar de gemeente, laat dit dan ook vooral weten via leudal@khn.nl.

Wij horen graag van jullie!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens