Recent heeft de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd. Vervolgens zijn deze maatregelen vertaald naar de noodverordening vanuit de veiligheidsregio Midden Gelderland.

Met name de regel betreffende de grootte van gezelschappen van maximaal 4 personen, maar wel 30 gasten per ruimte roept bij de horeca vraagtekens op. KHN Ede is hierover in gesprek gegaan met de burgemeester en deze heeft dit ook meegenomen naar het overleg van de veiligheidsregio. Ondanks dat de gemeente dit een onhandige regel vindt kan de burgemeester niet anders handelen dan het volgen van de noodverordening.

Middels deze update willen wij onze leden hierover duidelijkheid verschaffen. Het aannemen van reserveringen groter dan 4 personen is dus niet toegestaan en ook het aannemen van aparte reserveringen voor bijv. een bruiloftsfeest is op basis van de noodverordening niet toegestaan. Wanneer je als ondernemer dit toch doet loop je risico op handhaving en sancties.

Heel veel succes en sterkte gewenst!Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens