KHN heeft een overzicht gemaakt van de belangrijkste problemen waar ondernemers na heropening tegenaan lopen en van punten waar gemeenten de horeca kan helpen met het herstel.

Na de heropening van de horeca, zijn de vele problemen waar we tegenaan lopen nog lang niet opgelost. De verwachting is dat de horeca vijf jaar nodig heeft om te herstellen van de coronacrisis. Dit overzicht is een eerste aanzet om per gemeente tot een lokaal herstelplan voor de horeca te komen.

Natuurlijk is er aandacht nodig voor urgente hulp aan ondernemers die geen geld meer hebben, maar wel hun rekeningen moeten betalen terwijl uitbetaling van de steunmaatregelen uitblijft.

Veel medewerkers, oproepkrachten en flexwerkers hebben de horeca verlaten. De heropening zal leiden tot een groot tekort aan personeel. Er moet samen worden gewerkt om medewerkers weer terug te krijgen naar de horeca. Landelijk wordt gewerkt aan een goede campagne. Maar ook lokaal kan hier het nodige aan worden gedaan.

Eerste aanzet van het herstelplan

Naast horeca hebben ook veel paracommerciële instellingen het moeilijk door de coronacrisis. Voetbalverenigingen, culturele instellingen en dergelijke, zullen proberen om via extra activiteiten inkomsten te krijgen. Het kan niet zo zijn dat dit meer oneerlijke concurrentie betekent voor ondernemers die uit de crisis proberen te komen. Harde afspraken zijn noodzakelijk om oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

Deze en andere thema’s komen aan de orde in de eerste aanzet van het herstelplan. Ze zullen per gemeente nader uitgewerkt moeten worden.

Koninklijke Horeca Nederland probeert ook met jouw gemeente het herstelplan op te stellen. Voor nu, maar ook voor de komende jaren.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens