KHN roept het kabinet op om per direct versoepelingen voor de horeca door te voeren en de terrassen te openen. De horeca heeft al eerder bewezen verantwoord open te kunnen en moet daarom worden meegenomen in de oplossing in de strijd tegen het coronavirus. Horecaondernemers hebben de afgelopen dagen beelden voorbij zien komen van overvolle pleinen en chaos in de parken in verschillende steden waar mensen massaal bij elkaar komen zonder ook maar één maatregel in acht te nemen. KHN krijgt steeds meer signalen van horecaondernemers die hun deuren willen openen na het zien van deze beelden. Een logisch gevolg, want dit is absoluut niet meer uit te leggen aan horecaondernemers én gasten!

In de horeca kun je de toestroom van gasten reguleren en kunnen ondernemers hun gasten veilig én verantwoord, op basis van protocollen en volgens alle corona maatregelen, verwelkomen. Horecaondernemers zijn bereid om samen met handhaving de handschoen op te pakken om ervoor te zorgen dat gasten zich ook blijven houden aan de protocollen die KHN heeft opgesteld.

Alle begrip

De actie om desnoods zonder toestemming open te gaan, is niet de lijn die wij vanuit KHN landelijk voeren en wordt dan ook niet vanuit KHN landelijk publiekelijk ondersteund. Uiteraard is er wel alle begrip voor het sentiment dat onder de ondernemers leeft en de noodzaak die er heerst en dus voor de verschillende acties die hieruit volgen.

Spoedoverleg

KHN heeft gisteren opgeroepen tot een spoedoverleg en vroeg het kabinet om nog deze week met ons om de tafel te gaan om de verantwoorde heropening van de horeca te bespreken. Vanmiddag vindt er een spoedoverleg plaats met demissionair minister Bas van ‘t Wout en demissionair staatssecretaris Mona Keijzer om het o.a. hierover te hebben. KHN is van mening dat de horeca al eerder heeft bewezen hierop voorbereid te zijn en dus zonder overtreden van wetten en regels, volgens de horecaroutekaart voor een verantwoorde heropening open moet kunnen.

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens