Ondanks alle overheidssteun en uitbreiding hiervan hebben veel ondernemers het nog steeds ontzettend zwaar. Tientallen Amstelveense ondernemers vallen bij alle regelingen nog steeds buiten de boot.

De omzetten zijn minimaal of nul. De uitrol van nieuwe maatregelen en uitbetaling van financiële steun laat té lang op zich wachten. En het einde is nog niet in zicht.

De gemeente Amstelveen stelt vanuit het Corona Noodfonds miljoenen beschikbaar, maar er kan maar beperkt worden uitgekeerd, want anders wordt er gekort op de overheidssteun.

Denktank lokale steun bedrijfsleven
Een nadeel is dat elke lokale steun in mindering wordt gebracht op de overheidssteun, terwijl het juist als aanvulling ingezet zou moeten kunnen worden om de lokale economie te stimuleren en gezond te houden. Om hopelijk op korte termijn tot een gedegen plan van aanpak te komen, dat wij gezamenlijk met de gemeente kunnen uitrollen, starten wij op 3 februari met een Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven. Voor ondersteuning op korte termijn en als de overheidssteun eindigt.

Hieraan nemen in elk geval deel: Daan Kroone van DAY Foodbar namens KHN Amstelland, Gonnie van Rietschoten van Van Rietschoten Tweewielers namens de VAD, Carrol Buenting namens Sportschool Buenting, Jeroen Franken van Blue Fish Social Media tevens OA bestuurslid, Jeroen Wendelgelst Advocaat voor Beleggers en Ondernemers en Miriam Geerlings namens KHN. De uitkomsten van de denktank koppelen wij direct terug aan wethouder Floor Gordon en het team EZ tijdens het maandelijkse terugkerend Platform Ondernemend Amstelveen. Om uiteindelijk hopelijk te komen tot een wenselijk lokaal steunpakket.

Nood aan de man, meld het ons!
Ons doel voor de komende tijd is samen met Ondernemend Amstelveen, de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) en het team EZ van de gemeente te inventariseren waar de grootste problemen zitten. Zodat de overgebleven miljoenen uit het Amstelveense Corona Noodfonds hopelijk op de juiste manier besteed zullen worden. Alle informatie en hulp kunnen wij daarbij gebruiken. Wil jij je verhaal kwijt, neem dan contact met ons op via 020-6403071 of stuur een email naar darshan@oa-amstelveen.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens