Amsterdam staat voor een forse vernieuwingsopgave van haar bruggen en kades en daar ondervinden veel ondernemers hinder en schade van.

KHN en partners, Vereniging Amsterdam Centrum en MKB vragen het college aandacht te hebben voor een betere planning en de vele projecten beter op elkaar af te stemmen met meer aandacht voor de bereikbaarheid. Daarnaast moet er eerder meer duidelijkheid komen voor ondernemers en niet pas op het moment dat de projecten al staan gepland. Ook moeten ondernemers in een veel groter gebied eerder kennis kunnen nemen van wat er staat te gebeuren en welke gevolgen dat kan hebben voor de onderneming.

Dan is er een nadeelcompensatieregeling voor ondernemers die buitenproportioneel en langdurig worden getroffen door deze werkzaamheden en/of slechte bereikbaarheid. De afhandeling van deze regelingen lopen stroef.
“Hoe kunnen we de compensatie zo lang mogelijk uitstellen en zo lang mogelijk houden?” lijkt de
norm. De procedure moet sneller, eenvoudiger en er zal meer redelijkheid betracht moeten worden. Vooral nu veel ondernemers geen enkele reserve meer hebben als gevolg van de pandemie.

Lees hier de brief die recent naar het college is verzonden.

We zitten regelmatig ambtenaren die eindverantwoordelijk zijn voor de projecten en bereikbaarheid om de processen te optimaliseren. Loop je ergens tegenaan, meld het dan bij ons.

KHN Amsterdam, Eveline Doornhegge, 06-51490709 / e.doornhegge@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens