Diverse burgemeesters hebben afgelopen week laten doorschemeren voorstander te zijn van de mogelijkheid om het EK-voetbal buiten op de terrassen te kijken. Het is belangrijk voor de horeca en bovendien is het veiliger om samen te kijken in een gecontroleerde omgeving. KHN vond de uitspraak van minister Grapperhaus van vorige week om mensen op te roepen het EK voetbal thuis te kijken - in plaats van in de kroeg - dan ook ronduit ‘raar’. Zeker omdat de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat de besmettingen thuis plaatsvinden en niet in een gecontroleerde omgeving zoals de horeca.

Het is naïef om te denken dat mensen thuis met z’n tweeën naar een wedstrijd kijken. Dat doet men toch vaak in grote groepen, thuis in de woonkamer of de tuin of op andere locaties waar mensen kunnen samenkomen. Daar is geen enkele controle. KHN pleit er dan ook niet alleen voor om voetbal op de terrassen te kijken, maar ook binnen moet het met de huidige coronaregels goed kunnen. Horecaondernemers en hun medewerkers hebben afgelopen zomer aangetoond de regels goed te kunnen handhaven. En ook nu laat de horeca alweer weken zien dat ze gasten veilig en verantwoord ontvangen.

“Het zou fantastisch zijn als we als Nederland ver komen en dat we vanaf de derde groepswedstrijd weer een EK-wedstrijd op het scherm kunnen kijken en een feestje kunnen vieren op het terras én in het café. We snappen dat dat niet in stampvolle zaken gaat waar mensen hossend doorheen gaan, maar georganiseerd moet dat gewoon goed gaan. De eerste twee wedstrijden halen we qua tijd niet, al is voor ons een verruiming op die dagen tot 23:00 uiteraard welkom”, aldus KHN-voorzitter Robèr Willemsen.
Ondernemers zijn wel realistisch. Met beperkte aantallen op het terras en/of binnen, gaat het EK ze niet veel extra’s brengen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens