Het UWV wijst horecawerkgevers erop dat zij zelf het UWV om de eindafrekening van de NOW moeten vragen. Op dit moment moeten nog 54% van de werkgevers in de horeca & catering die aanvraag nog doen. KHN roept op om de eindafrekening op tijd aan te vragen. De einddatum voor het aanvragen van de definitieve berekening NOW1-steun is eind oktober 2021.

Waar staat informatie en hoe vraag je eindberekening aan?

Het UWV heeft op deze informatiepagina uiteengezet wat een werkgever moet doen om een definitieve berekening aan te vragen. Aan de hand van onder meer uitlegvideo’s, stappenplannen en simulatietools helpt UWV werkgevers op weg. Daarnaast is het mogelijk om te bellen naar de UWV-telefoon NOW via 088 - 898 20 04. Het aanvragen van een definitieve berekening kan hier.

Drukte bij accountants

Werkgevers die een derden- of accountantsverklaring nodig hebben, hebben een aanvullend probleem. Helder: ‘Het is ontzettend druk bij boekhouders en accountants momenteel. Daarom is het echt belangrijk dat werkgevers weten dat ze zélf in actie moeten komen en dat ze nu aan de slag moeten.’ KHN vindt het daarom belangrijk om jou als ondernemer tijdig op te roepen de berekeningen op tijd aan te vragen.

Werkgevers kunnen hun definitieve berekening aanvragen sinds 7 oktober 2020. De aanvraag moet zijn ingediend vóór 31 oktober 2021. De berekening is nodig om te bepalen op welke definitieve tegemoetkoming de werkgever recht heeft. Daarvoor wordt gekeken naar de daadwerkelijke loonsom en het daadwerkelijke omzetverlies.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens