KHN start augustus 2014 met SVO vakopleiding food een academie voor de Aziatische horeca. Hiermee wordt het mogelijk om koks en andere geïnteresseerden te scholen voor de Aziatische keuken. Op vrijdag 15 augustus 2014 hebben KHN directeur Lodewijk van der Grinten, Willem Man namens de Aziatische horecaondernemers en commercieel manager SVO Jan Willem Sipma de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Met de Asian food academy spelen de partners in op het tekort aan Aziatische koks met de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Op 21 augustus wordt gestart met de training Nasi-Bami kok die wordt gegeven door ervaren koks uit de Aziatische keuken en SVO-trainers.

Training Nasi-Bami kok
De unieke training is bedoeld voor Nederlandse koks en aankomend koks die in korte tijd worden bijgeschoold tot kok voor eenvoudige, Aziatische gerechten. Tijdens de training Nasi-Bami kok leren deelnemers de basis over de Aziatische keuken. De training wordt gegeven op de SVO-locatie in Best. Bij succes wordt de training voortgezet op meerdere SVO-locaties in het land, waarmee landelijke dekking is gegarandeerd. Ambitie is om op termijn het opleidingsaanbod uit te breiden tot het niveau van specialiteitenkok.

Chinese horecaondernemers als klankbord
"De vraag voor een echt Aziatische koksopleiding komt vanuit de branche", vertelt algemeen directeur KHN, Lodewijk van der Grinten. "Hierin voorzien we echt in de behoeften van de Aziatische horecaondernemers. We weten hoe dringend de vraag naar koks voor met name de Chinese specialiteitenkeuken is. Dit komt onder andere door de veranderde wet- en regelgeving waarmee het verkrijgen van een Gecombineerde Vergunning Verblijf en Arbeid (GVVA; voorheen tewerkstellingsvergunning) voor een kok uit Azië is bemoeilijkt. Samen met een aantal ondernemers van Chinese specialiteitenrestaurants is de vraag zorgvuldig in kaart gebracht. SVO heeft alle wensen omgezet in een korte maar intensieve training. De fastservicebedrijven gingen de Aziatische bedrijven al voor. Zij zetten eerder met SVO succesvol een eigen opleidingslijn op."

Ziengs: "Goed voorbeeld"
Erik Ziengs (VVD), woordvoerder ondernemerschap: "Dit is een goed voorbeeld van hoe het moet. Het is fantastisch dat dit initiatief vanuit de ondernemers en KHN is genomen. Als je in Den Haag iets wil bereiken, zal je ook met initiatieven moeten komen. Het is daarom geweldig dat deze samenwerking er nu is."

Vakspecialist in opleiden
SVO vakopleiding food leidt onder meer vakmensen op voor out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria's en andere fastservicebedrijven, supermarkten, versspeciaalzaken en industriële voedingsbedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf en deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. SVO helpt hen dat verschil te maken.

Gerelateerde standpunten

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens