Bedrijven investeren vaak veel tijd en geld in het begeleiden van stagiairs. En dat lijkt steeds meer te worden. VNO-NCW/MKB-Nederland en brancheorganisaties, zoals wijzelf, willen graag weten om hoeveel tijd en geld dit precies gaat. Daarom hebben we samen met onderzoeksbureau ResearchNed een vragenlijst ontwikkeld. Werk jij met stagiairs of heb je medewerkers in dienst die een mbo- of hbo-opleiding volgen, dan vragen we je om deze enquête in te vullen.

De investering in stagiairs is een belangrijk thema, omdat onderwijsverantwoordelijkheden steeds meer lijken te verschuiven van de school naar de werkplek. Er wordt dus meer gevraagd van leerbedrijven. Met de resultaten uit deze enquête in de hand, kunnen we dit goed onderbouwd aankaarten bij het kabinet. Let op: we zijn specifiek benieuwd hoeveel kosten en tijd je investeert in stagiairs uit de beroepsopleidende leerweg van het mbo, het hbo en in het opleiden van eigen medewerkers. Het gaat dus niet om bbl-leerlingen die geen stageovereenkomst hebben en bij jou in dienst zijn.

Die vragenlijst bestaat uit twee delen

De eerste vragenlijst is bedoeld voor degene in jouw bedrijf die stagiairs of collega’s in opleiding begeleidt. Dat kun jij zelf zijn, maar ook één of meer collega’s. Het kan ook een of meer collega’s betreffen. In dat geval vragen we je graag om de vragenlijst door te mailen aan deze collega(’s). De link naar deze vragenlijst vind je hier. Klik om onderstaande link om een mail te openen met een voorbeeldtekst. Deze kun je uiteraard zelf nog aanpassen.

Deel de enquête

Het tweede deel van de vragenlijst gaat over bedrijfskosten, zoals een eventuele stagevergoeding. Ook hebben we vragen over een mogelijk bredere betrokkenheid van jouw bedrijf bij het onderwijs, zoals via het verzorgen van gastlessen. Dit deel van de vragenlijst kun je waarschijnlijk zelf het beste invullen. De link naar dit deel van de vragenlijst vind je hier.

Beide vragenlijsten bevatten slechts een paar vragen en zijn in enkele minuten in te vullen. Dit kan nog tot 8 juli.

Met jouw medewerking draag je bij aan onze inzet om een goede samenwerking en kostenverdeling tussen onderwijs en werkveld te bereiken. Alvast dank daarvoor!

Vragen of opmerkingen over dit onderzoek kun je stellen via onderzoek@researchned.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens