Op 20 december ging het bestuur van KHN Velsen met de voorzitters van de lokale BIZZEN, de wethouder EZ en Citymarketing in gesprek over de huidige coronamaatregelen en wat er vanuit de gemeente mogelijk is qua ondersteuning.

De winkelcentra die hoofdzakelijk voorzien in de dagelijkse boodschappen (essentiële winkels) lopen op zich goed. Hoe groter het aandeel niet-essentiële winkels in een winkelgebied, hoe kwetsbaarder. De inmiddels 3e lockdown leidt tot moedeloosheid onder horecaondernemers, ook omdat een perspectief ontbreekt. Het niet meer bezig kunnen zijn met ondernemen, maar vooral met alle rompslomp eromheen, maakt dat sommige ondernemers stress ervaren en er psychisch soms doorheen zitten. Bepaalde ondernemers overwegen zelfs te stoppen met hun onderneming. De feestdagencampagne ‘Koop, eet en bezoek lokaal’ vanuit Citymarketing wordt gewaardeerd, evenals dit overleg waardoor ondernemers zich gesterkt voelen.

Informatie vanuit Citymarketing

Feestdagencampagne ‘Koop, eet en bezoek lokaal’ Velsen van Stichting Citymarketing is weer online. Lees er meer over op: https://www.ijmuiden.nl/koop-en-bestel-lokaal-zeker-nu/

Volgend jaar zal Stichting Citymarketing ondernemers gaan ondersteunen op het gebied van social media. Een exacte startdatum is nog niet bekend, maar zodra deze er is zal dit via diverse kanalen gecommuniceerd worden.

Schuldhulpverlening aan ondernemers, coaching en advies

Via gemeente Velsen kunnen ondernemers coaching en advies krijgen door ervaren (ex-) ondernemers of managers en hulp bij schulden. Het uitgangspunt van gemeente Velsen is dat ondernemers kunnen blijven ondernemen. Indien ondernemers overwegen te stoppen met hun onderneming omdat deze niet langer levensvatbaar is, dan is er ook hulp. Lees er meer over op: https://www.velsen.nl/inwoners/werk-en-inkomen/hulp-bij-schulden-voor-ondernemers

Ondernemersloket

Ondernemers kunnen met al hun vragen terecht bij het ondernemersloket. Dit loket is bereikbaar via e-mailadres ondernemersloket@velsen.nl of telefonisch via 0255-567436 / 06-14500576. Indien er behoefte is aan marktkramen of een leenauto, dan kan dit worden aangegeven bij het ondernemersloket.

Coronasteun voor ondernemers tot en met maart 2022

Voor een compleet overzicht van alle steunmaatregelen wordt verwezen naar: https://www.rijksoverheid.nl/o...[1]regelingen/nieuws/2021/12/14/kabinet-verlengt-coronasteun-ondernemers-tot-en-met-maart-2022

Acties

➢ Binnen de gemeente wordt intern nagegaan tot hoever de hulp/coaching voor ondernemers en zzp'ers reikt. Een specifieke vraag is onder andere of vrijwilligers vanuit de organisaties ‘Over Rood’ en ‘Ondernemersklankbord’ bijvoorbeeld ook ondersteuning kunnen bieden bij huuronderhandelingen.

➢ Het reeds bestaande vaste aanspreekpunt/ondernemersloket voor ondernemers in Velsen zal beter onder de aandacht worden gebracht via Chainels.

➢ Indien de coronamaatregelen na 14 januari 2022 worden verlengd, zal door Citymarketing opnieuw een nieuw filmpje worden gemaakt over wat er allemaal nog wel mogelijk is. Het recentelijk gemaakte filmpje in het kader van de feestdagencampagne is te zien via: https://www.youtube.com/watch?v=r_Mz99GNUo4&t=2

Een volgend overleg met KHN Beverwijk en voorzitters BIZ over de coronamaatregelen wordt ingepland in januari 2022.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens