Op 9 december heeft KHN Velsen overleg gehad met gemeente Velsen.

1. Signaal aan horecaondernemers
Er is behoefte aan een hart onder de riem van de burgemeester, dit in de context van de Black Monday Actie en de landelijke noodkreet tot snelle heropening van de horeca in januari.

2. Aanpassen OZB tarieven als lokale steunmaatregel
In Alkmaar wordt onderzocht of de OZB tarieven kunnen worden aangepast om horecaondernemers te steunen. Het is niet helemaal scherp wat de maatregel precies inhoudt en of dit toepasbaar is op de Velsense situatie. Voor Velsen geldt dat de gemeente de OZB tarieven 2021 al in november tijdens de begrotingsbehandeling heeft vastgelegd. Op korte termijn lijkt hier dus sowieso geen actie op mogelijk.

3. Strandpacht
In maart, april en mei is er naast uitstel van betaling een korting gegeven op de strandpacht. Voor de maanden oktober, november en december is geen korting opgenomen. De gemeente heeft hier geen begeleidend schrijven bij gestuurd waarin dit verschil wordt uitgelegd. Er wordt onderzocht hoe dit precies zit.

4. Noodwet (ministeriƫle regeling) versus noodverordening
Er lijken verschillen te zitten tussen de noodwet en de noodverordening. Concreet ligt er de vraag of er momenteel wel of geen beperking van 30 personen geldt in hotels. Hierover zegt de ministeriele regeling het volgende: Op basis van de huidige regeling geldt nog steeds een max van 30 personen voor een zelfstandige ruimte. Geen afwijking voor hotels. Enige afwijking voor hotels is wat ook al gold namelijk dat voor hotelgasten die blijven overnachten eten geserveerd mag worden dus uitzondering op het verbod openstelling eet en drinkgelegenheid. Inmiddels is dit vanwege de strengere lockdown niet meer aan de orde.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens