Donderdag 12 oktober liep KHN-voorzitter Marijke Vuik een dag mee met Aly Meindertsma, regiomanager van het mooie Friesland, of Fryslân. De dag was gevuld met leuke en interessante bezoeken en gesprekken met ondernemers en leden van KHN Friesland.

In het gemeentehuis in Sneek startte de dag met een Klein Horeca Overleg. Dit overleg bestaat uit ondernemers van de natte horeca, gemeente en de politie en vindt één keer in de zes weken plaats. Een belangrijk aandachtspunt voor het overleg is de nieuwe Collectieve Horeca Ontzegging (CHO).

Bij Restaurant aan de Gracht in Sneek werd er geluncht, samen met het bestuur van KHN-afdeling Zuid-West Friesland (Súdwest Fryslân). Joris Hagting, voorzitter van de afdeling, en Jolanda Heslinga, penningmeester en eigenaar van Partycentrum it Dielshûs in Wommels, schoven aan.

De laatste stop van de dag is Restaurant de Pleats in Burgum. Eelke en Geesje Duursma zijn de eigenaren van dit ontmoetingspunt in het centrum. Eelke is voorzitter van KHN Midden Friesland, zit in de evenementen commissie van KHN Fryslân en ondersteunt een Ledenraad lid. Geesje is al meer dan 25 jaar horeca ondernemer. Daarnaast is ze actief als commissaris, zet zich voor de Provincie in voor Gastvrij Fryslân en werkt aan een proefschrift over gastvrijheid.

Aan het einde van de dag kreeg Marijke natuurlijk een heerlijke Friese sûkerbole mee naar huis.