KHN West Veluwe heeft middels de gesprekken met de gemeente Putten ervoor gezorgd dat er compensatie komt voor extra gemaakte kosten wegens de controle op de CTB. Onderstaand de informatie vanuit de gemeente.

Beste horecagelegenheden,

Vanaf 25 september 2021 zijn ondernemers in bijvoorbeeld de horeca-, cultuur-, sport- en evenementensector verplicht om bezoekers naar een geldig coronatoegangsbewijs te vragen. Het laten zien van een coronatoegangsbewijs geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Vanaf 14 jaar is het tonen en controleren van een ID-bewijs daarbij ook verplicht.

Tegemoetkoming in de extra kosten

Om ondernemers enigszins tegemoet te komen stelt de Rijksoverheid een vergoeding beschikbaar voor de extra kosten die de verplichte controle van de coronatoegangsbewijzen met zich meebrengt. Ondernemers en instellingen die voor een bijdrage in de kosten in aanmerking komen, kunnen daarvoor vanaf 15 december een aanvraag bij de gemeente indienen.

Het college van B&W van de gemeente Putten heeft besloten om deze financiële tegemoetkoming beschikbaar te stellen via de subsidieregeling ‘Incidentele subsidie Tegemoetkoming kosten controle coronatoegangsbewijzen gemeente Putten’

Horecagelegenheden en vrijwilligersorganisaties op het gebied van sport, kunst en cultuur die moeten werken met een QR-codecheck om gasten te ontvangen, kunnen op basis van declaratie een financiële tegemoetkoming aanvragen. Subsidiabel zijn kosten die door de door aanvrager gemaakt moeten worden voor de naleving van controle op coronatoegangsbewijzen voor de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021.

Subsidieaanvragen kunnen tussen 15 december 2021 en 31 december 2021 worden ingediend via de website van de gemeente Putten.

Bij de aanvraag dienen direct de bewijsstukken meegeleverd te moeten worden waaruit blijkt dat uw organisatie de kosten ook daadwerkelijk heeft gemaakt.

De maximale vergoeding is € 1.000.

Voor meer informatie over de subsidie verwijs ik u naar deze bijlage.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens