Graag willen we jullie informeren over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de coronamaatregelen.

De horecagelegenheden en de terrassen zijn op 1 juni onder strikte voorwaarden weer opengegaan. Wij blikken terug op een goede eerste week en hopen op een mooie zomer. De gemeente heeft de ondernemers de afgelopen periode wekelijks geïnformeerd over de versoepeling van de coronamaatregelen. Dit blijven wij ook de komende periode doen.

  • Parkeerplaatsen: Alle parkeerplaatsen op de boulevard zijn deze week opengegaan. Ook de parkeerplaatsen van Bloemendaal zijn opengesteld.
  • Camperplaatsen: De camperplaatsen op de boulevard worden deze week opengesteld.
  • Fietsparkeerplaatsen: Twee parkeerbakken aan de boulevard zijn ingericht als fietsparkeerplaats. Er wordt gewerkt aan een plan om dit beter aan te geven en fietsers hier naartoe te leiden. Mogelijk wordt de inrichting veranderd en worden de fietsparkeerplekken meer verdeeld over de boulevard.
  • Zandvoort, beachforsharing: Zandvoort Marketing heeft in samenwerking met lokale ondernemers en de gemeente een campagne ontwikkeld, met als titel Zandvoort, beachforsharing. De campagne bestaat onder andere uit een beeldmerk dat online en offline terug te zien is in Zandvoort. Ook worden in en om het centrum en op de boulevard en de strandopgangen ‘visjes’ als richting voor voetgangers geplaatst. De ‘visjes’ worden nog geplaatst op de Boulevard Barnaart, Boulevard Favauge, Stationsplein en Kerkstraat. Ook bestaat er een brede wens om de Haltestraat (en in het verlengde daarvan het gehele centrum) aan te kleden. Zandvoort Marketing werkt momenteel samen met de ondernemers de campagne verder uit.
  • Belijning: Er komt binnenkort belijning in het centrum van Zandvoort, zodat de looproutes voor de bezoekers beter zichtbaar worden en het voor ondernemers duidelijk is waar zij hun terras of uitstallingen kunnen plaatsen.
  • Afsluiting Haltestraat: Zoals bekend wordt er momenteel een proef uitgevoerd. Afgesproken is dat deze afsluiting wekelijks in samenwerking met lokale ondernemers en bewoners wordt geëvalueerd. Vandaag heeft de eerste evaluatie plaatsgevonden. Wij hebben goede suggesties voor verbeteringen gehoord. Er is onder andere gekeken naar de tijden waarop de afsluiting begint en eindigt en ook de dagen zijn tegen het licht gehouden. Via de mail heb je van ons meer informatie ontvangen over hoe de aanpassingen er precies uit komen te zien.
  • Toegangspoorten Haltestraat: De gemeente heeft aangegeven om de toegangspoorten in de Haltestraat aan te gaan passen, zodat er een meer gastvrije uitstraling ontstaat. Zo worden de toegangspoorten breder en worden ze in lijn met de campagne Zandvoort, beachforsharing aangekleed. Ook wordt nagegaan of er een aantrekkelijke ‘routing’ van de Kerkstraat richting de Haltestraat kan worden gecreëerd.

Mochten er vragen zijn, dan kan er contact worden opgenomen met Jonneke van Broekhoven (veiligheid en handhaving) via 06 – 53397388 of Irma Keur (toerisme en economie) via 06 – 36186915.

Mede namens het college hopen wij op een mooie zomer waarbij de gevolgen van de coronacrisis zo veel mogelijk beperkt worden en we bewoners en bezoekers veilig en gastvrij in Zandvoort mogen ontvangen.

Vriendelijke groeten,

Irma Keur

Jonneke van Broekhoven

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens