Ondanks herhaaldelijke verzoeken komt de gemeente haar huurders van onroerend goed voor horeca exploitaties nog niet tegemoet. Alleen uitstel van betaling wordt geboden, tenzij er sprake is van een faillissement.

De herhaaldelijke oproepen van verschillende ministers dat verhuurders zwaar getroffen huurders tegemoet moet komen, lijkt geen gehoor te vinden bij de gemeente Amsterdam. Terwijl de ministers benadrukken dat dit nodig is, omdat het Rijk met alle steunpakketten niet in staat is om alle vaste kosten van ondernemers te dekken. Hoe langer deze crisis duurt, hoe noodzakelijker het is dat verhuurders ook water bij de wijn doen. Ook rechters spreken zich steeds vaker uit dat deze onvoorziene omstandigheden een tegemoetkoming van de huurlasten rechtvaardigt. De gemeente laat weten zelf ook veel inkomsten te missen en daarom geen tegemoetkoming kan geven aan haar huurders.

KHN vindt dat juist een overheidsorgaan als de gemeente het goede voorbeeld zou moeten geven. De gemeente krijgt immers veel extra geld van het Rijk om deze crisis te boven te komen en samen met ondernemers zouden ze moeten komen tot passende maatregelen en daar hoort ook een tijdelijke huurprijsvermindering bij. KHN roept de gemeente dringend op alsnog huurkorting te verlenen.

Uiteraard zet KHN zich ook in voor alle andere huurders, waarbij verhuurders stroef reageren op verzoeken van huurkwijtschelding. Onze huurrechtadvocaten weten met één brief vaak al het verschil te maken. Zie ook het artikel dat we hierover eerder hebben gepubliceerd.

Bekijk hier de brief van Horeca Maatwerk aan gemeente Amsterdam betreft 'Regeling omtrent huurbetaling tijdens tijdens coronacrisis (KHN Amsterdam)' en hier de uitspraak van de Rechtbank Den Haag.

We hopen dat steeds meer verhuurders, waaronder de gemeente, een redelijke regeling treffen met huurders. Zo niet, schroom ons niet te benaderen om na te gaan hoe KHN je daarbij kan helpen, want dat kunnen we.

Vragen
Heb je vragen, neem dan contact op met de regiomanagers van KHN Amsterdam: Eveline Doornhegge e.doornhegge@khn.nl / 06 51 49 07 09 of Simone van Laar s.vanlaar@khn.nl / 06 22 80 68 92.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens