Op donderdag 9 februari vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor ondernemers over ondermijnende criminaliteit. Op interactieve wijze wordt voorgelicht over de vormen van ondermijning, hoe deze te herkennen zijn en wat vervolgens te doen.

De bijeenkomst is in de raadzaal van het gemeentehuis in Heythuysen en duurt van 19.15 tot 21.15 uur.

Achter de schermen

Van ondermijnende criminaliteit is sprake als de onderwereld verweven raakt met de bovenwereld. Dit gebeurt vaak onopvallend, maar recht onder onze neus. De bijeenkomst biedt een interessant kijkje ‘achter de schermen’. Deelnemers komen erachter hoe een drugslab of hennepplantage er uitziet en ruikt. Wijkagenten en BOA’s vertellen hun verhalen en ervaringen uit de praktijk.

Veilig ondernemersklimaat

Burgemeester Désirée Schmalschläger: ‘Zeker ten tijde van koopkrachtcrisis en hoge energierekeningen kunnen ondernemers vatbaarder zijn voor ondermijning. Juist nu is het belangrijk om alert te zijn. Daarom zetten we preventief in op bewustwording en signaalherkenning. Zo werken we samen aan een veilig ondernemersklimaat én een veilige samenleving.’

Meer informatie en aanmelden

Ondernemers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@leudal.nlo.v.v. ‘Kiek-Oet’ of telefonisch via 0475 85 90 00. Bekijk de flyer voor meer informatie.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de politie, het Regionale Informatie- en Expertise Centrum en het Platform Veilig Ondernemen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens