Niet alleen tijdens de zogenaamde coronaperiode maar ook recent heeft het bestuur van KHN Zwolle & Regio gesproken met de gemeente Zwolle over onder andere het terrassenbeleid.

Samen met de gemeente Zwolle zijn we van mening dat dit beleid anders kan én moet worden opgesteld. Het is dan ook niet voor niks dat je afgelopen vrijdag de onderstaande uitnodiging van de gemeente Zwolle hebt mogen ontvangen.

Beste horecaondernemer,

Het zijn pittige tijden. Wellicht heeft u nog last van de gevolgen van de coronamaatregelen en heeft u nu te maken heeft met de hoge gasprijzen en de krapte op de arbeidsmarkt. Maar toch willen we samen vooruitkijken en met u spreken over de terrassen.

Nieuw terrassenbeleid

Het huidige terrassenbeleid voldoet niet meer op alle onderdelen. Tijdens de coronaperiode hebben we geleerd wat er goed werkt en waar de knelpunten zitten en daar willen we wat mee doen.

Terrassen zijn belangrijk voor uw bedrijf en een belangrijk onderdeel van de openbare ruimte en dragen bij aan de kwaliteit daarvan. In het terrassenbeleid moet helder staan wat wel en niet mogelijk is. Daar willen we graag over met u in gesprek.

Samen maken we de stad

Omdat we niet in het stadhuis willen verzinnen hoe terrassen eruit moeten zien, horen we graag wat u ervan vindt. We hebben wat eerste lijnen op papier gezet, waar we graag het gesprek over aangaan.

De bijeenkomsten vinden plaats op 9, 10 en 11 januari 2023 van 09:30 - 11.00 uur in het stadhuis*;

  • Groep 1: Grote markt, Melkmarkt (maandag 9 januari)
  • Groep 2: Nieuwe markt, Bethlehemkerkplein, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Broerenkwartier, Blijmarkt, Grote Kerkplein (10 januari)
  • Groep 3: Diezestraat, Sassenstraat, Luttekestraat, Voorstraat, Assendorperstraat, Jufferwal (11 januari)

*Mocht je -om wat voor onverhoopte reden dan ook- niet op de dag kunnen waarop je bent uitgenodigd, dan mag je ook op één van de andere dagen aanschuiven.

Consequenties nieuwe beleid

Het is de bedoeling het nieuwe terrassenbeleid volgend jaar vast te stellen voor de start van het terrassenseizoen. Dit betekent niet dat er direct van alles anders moet. Veel terrassen voldoen waarschijnlijk al. Maar ben je van plan om te investeren in je terras, dan raden wij je aan nog even te wachten. Wellicht leidt het gesprek over het nieuwe beleid tot andere keuzes.

Vragen

Roept dit bericht vragen op? Stuur dan een e-mail naar horeca@zwolle.nl.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Zwolle
Koninklijke Horeca Nederland – regio Zwolle

Vanzelfsprekend hopen we op jouw aanwezigheid op één van deze bijeenkomsten in het stadhuis.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens