Onlangs was de langverwachte lancering van Smaak, het eerste kookboek met gerechten van horecaondernemingen uit Purmerend en Beemster.

Bij Wijnimport J. Bart in Fort Benoorden Purmerend kregen de wethouders Mario Hegger (Purmerend) en Jos Dings (Beemster) het eerste exemplaar uit handen van Annet Rijser. Annet, eigenaar van RVaar Communicatie en Branding, schreef het voorwoord het boek. Rijser uit Purmerend heeft het boek gedrukt.

Ruim 40 horecaondernemingen in Purmerend en Beemster werkten mee

Smaak is het eindresultaat van een steeds verder rollende en groter geworden sneeuwbal. Alkmaar presenteerde een soortgelijk boek en dat was voor Marjolein de Reus (Kozee), Arwin Versteijne (BRASA Purmerend) en Sven Tishauser (Twaalf) de trigger om Purmerend en Beemster te laten volgen. De kiem was al gelegd vanuit Beemster + Purmerend: #datwerkt!, de slogan die beide gemeenten ter harte hebben genomen om in gezamenlijkheid de fusie, per 1 januari 2022, te bewerkstelligen.

Het tekent de samenwerking

Ruim 40 horeca-ondernemingen uit Purmerend en Beemster hebben een bijdrage geleverd aan het boek en waren ook aanwezig in het fort. “Het is een prachtig boek geworden. Eigenlijk is het het mooiste kerstcadeau dat je kunt geven”, vindt Arwin Versteijne. “Ik ben ook wel hartstikke trots op het resultaat. Dit is fantastisch voor de horeca in beide gemeenten. Bovendien tekent het ook de samenwerking”, voegt hij eraan toe.

Sven Tishauser ziet Smaak ook als visitekaartje voor de horeca. “Het boek laat zien dat er veel variatie is in de horeca. Niemand zal vanaf nu meer denken dat veel van hetzelfde is. Ik zie het zo: je wordt ook geïnspireerd om eens ergens te gaan eten waar je anders misschien niet snel naartoe zou gaan”, aldus Tishauser.

Op verschillende niveaus

Marjolein de Reus vindt het vooral mooi dat het kookboek gerechten op verschillende niveaus bevat. “Het ene gerecht maak je in een handomdraai en bij een ander sta je uren in de keuken. Dat laat meteen ook het ambacht zien: wat komt er allemaal bij kijken voordat een gerecht op je bord ligt. En als je het na het lezen toch te veel gedoe vindt om het zelf te maken, dan weet je ook meteen waar ze het serveren.”

Samenvattend is het een smaakvol en fraai vormgegeven kookboek geworden. Volkomen uniek is het dat alle deelnemende horecazaken een eigen specialiteit hebben geleverd. De fraaie foto’s in boek zijn gemaakt door Sandra van der Meulen van Sandrinos Fotografie. Smaak kost € 19,90 en is verkrijgbaar bij boekhandel Het Leesteken, Primera Eggert winkelcentrum en de VVV-museumwinkel aan de Peperstraat in Purmerend.

Het kookboek Smaak is via https://kookboeksmaak.nl te bestellen.

(Fotografie en tekst AD68 Nelleke Vogel en John Bontje)

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens