Woensdag 22 september was het halfjaarlijkse hoteloverleg, ditmaal bij CityDen. Hieronder volgt een kort verslag van de besproken punten.

De aanwezige hoteldirecteuren geven aan dat de bezetting nog lang niet is wat die moet zijn, al waren de afgelopen vakantiemaanden redelijk. Nu is het spannend hoe en wanneer de corporate markt gaat oppakken. De hotels hebben minder personeel en moeten daardoor steeds schakelen. Een hotel heeft in coronatijd aan job rotation gedaan, om elkaar te laten zien wat andermans functie inhoudt. Tevens hospitality trainingen georganiseerd. Dit werd goed ontvangen.

Veel last-minute boekingen

De lagere prijzen die in Amsterdam worden geboden zetten ook de prijzen in Amstelveen onder druk. Er wordt flink geshopt en er zijn veel last minute boekingen, want er is toch overal plek. Longstay komt langzaam terug en de prijzen gaan langzaam weer omhoog. Gelukkig geen problemen met lachgasgebruikers meer. Afgelopen zomer was er een nieuwe markt, heel Amstelveen ging verbouwen en de bewoners moesten tijdelijk uitwijken naar hotels.

Visitor Data

Martijn-Gijs van den Broek van Visitor Data gaf een een update m.b.t. het nachtregister. Bekijk hier zijn presentatie. 2020 was een dieptepunt voor heel veel steden, in 2021 trekt het aan, vooral in de zomer. Het wordt nu spannend, want leisure valt nu weer weg en business gaat nog niet hard.

Huisvestingsverordening

29 september wordt de huisvestingsverordening behandeld, die heeft impact voor particuliere verhuurders. Er is een samenwerking met websraping Amsterdam, zij kunnen zien waar en wanneer er particulier geboekt is. Dit helpt bij controle en handhaving.

Stimuleringsfonds

Goede initiatieven die het ondernemersklimaat versterken worden ondersteund. Er zit 750.000 euro in het fonds, een 25% eigen bijdrage wordt gevraagd. Tot nu zijn er 8 initiatieven ingediend. https://www.amstelveen.nl/regelen-aanvragen/product/subsidies_subsidieregelingen_subsidie-stimuleringsfonds-lokale-economie

Er wordt een bijeenkomst gepland met de Klankbordgroep Stadspromotie met aansluitend een brainstorm met hotels hoe de promotie voor bezoekers van buiten Amstelveen opgepakt kan worden, waaronder het zakelijk vergaderen.

Amstelveen in 24hrs

Naar verwachting komen er 1500 man op allerlei locaties. Foto’s kan je mailen naar visitamstelveen@amstelveen.nl. Er komt ook een fotograaf op locatie.

Dag van de ondernemer

19 november is de Dag van de ondernemer, daar wordt het programma Back on Track gepresenteerd, de invulling wordt binnenkort besproken met de gemeente.

Aanpak criminaliteit

Er is een nieuwe flyer aanpak criminaliteit in hotels. Bekijk hier deze flyer.

Hotel for Trees

Hotel for Trees is een duurzaam initiatief waarbij bomen geplant worden voor elke keer dat er een kamerschoonmaak is overgeslagen. Lees meer op de website.

Toeristenbelasting

Er is uitstel mogelijk waar je individueel gebruik van kan maken. Over een eventuele verhoging toeristenbelasting 2022 gaat het College van B&W half oktober beslissen. Ook zal er nog gekeken worden naar eventuele kwijtschelding 2020/2021. Het idee is geopperd om het reeds geinde bedrag in een marketingfonds te stoppen.

Cursussen en trainingen

KHN Amsterdam organiseert trainingen met korting voor leden van KHN Amstelland, ook in het Engels, kijk hier: cursussen Amsterdam.

Corona info:

Volgende vergadering

De voorjaarsvergadering wordt gehouden op 23 maart 2022 bij IBIS Budget Amsterdam City South.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens