Naar aanleiding van de nieuwe afgekondigde landelijke maatregelen is er op verzoek van Jan Hamming weer een overleg geweest met horecaondernemers en de gemeente veiligheidsregio.

Het was wederom een constructief overleg waarbij werd duidelijk dat de gemeente echt wel wil meedenken met de ondernemers. Wij hebben dat als ondernemers ook weer uitgesproken naar de gemeente en benadrukt dat wij de meedenk-houding van de gemeente zeer op prijs stellen.


Wel hebben wij vanuit KHN er bij de gemeente op aangedrongen om voorzichtig te zijn richting publieke opinie om de horeca altijd maar als schuldige voor de besmettingen aan te wijzen terwijl dat verre van de werkelijkheid is, dat blijkt ook uit de cijfers. Wij hebben de verzekering gekregen dat de gemeente en de veiligheidsregio voorzichtiger met hun commentaar zouden omgaan.

In Zaanstad zullen 2 bedrijven waarschuwingen ontvangen die de regels niet echt nauw namen. Over het algemeen is de gemeente en de veiligheidsregio zeer te spreken over de inzet van de horeca om alle voorzorgsmaatregelen toe te passen. Ook zijn ze zeer tevreden over de verantwoordelijkheid nemen die de horeca toepast. Zie hier de site van de veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland en hier de pagina van KHN Zaanstreek.

Wordt vervolgd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens