Op vrijdag 23 oktober hebben gemeente Velsen en KHN Velsen een webinar georganiseerd met de leden van KHN Velsen.

In totaal hadden zich 10 ondernemers aangemeld. Een mooie afspiegeling van de sector: van strandpaviljoen tot hotel, van kroeg tot restaurant.

Wat kwam er zoal ter sprake?

Toelichting op de lobby van KHN
KHN voert sinds maart een actieve lobby, zowel lokaal als landelijk. Dit gebeurt deels achter de schermen door het gesprek aan te gaan en brieven te versturen aan politieke partijen, maar ook door publiekelijk standpunten uit te dragen via diverse media-kanalen, zoals het journaal en praatprogramma’s. Op dit moment wordt door KHN vooral het gesprek gevoerd over (aanvullende) financiële steunmaatregelen. Een belangrijk punt is de referentiemaand van de NOW- regeling. Daarnaast is er landelijk aandacht gevraagd voor het gezamenlijke plan van KHN, VNO-NCW en MKB Nederland: een slimme routekaart om op een veilige en verantwoorde manier de beperkende maatregelen voor de horeca af te bouwen.

Impact beperkende maatregelen
De gedeeltelijke lockdown komt bij iedereen hard aan. Ondernemers die zich goed aan de regels hebben gehouden, worden met de algehele sluiting van de horeca niet beloond. Het is wrang dat er geen ruimte is om hier regionaal en per type bedrijf met verschillende activiteiten meer maatwerk in te leveren. Het wordt steeds lastiger om manieren te vinden om omzet te genereren. Je werkt met een klein team en de wereld verandert met de week. Het is momenteel erg de vraag waar je je energie in moet steken. Een aantal ondernemers lijkt zich nu ook meer te gaan richten op de lange termijn, na corona. Voor hotels zijn er op dit moment nog wel mogelijkheden om omzet te genereren. Bernard Lensink van Landgoed Duin en Kruidberg doet een uitvraag richting collega’s om in dit kader tijdelijk gebruik te maken van elkaars personeel. Het tijdelijk detacheren, ook wel collegiaal uitlenen genoemd, zal in de toekomst ook belangrijk worden om personeel voor de sector te behouden.

Met elkaar in gesprek
We zijn tijdens het Webinar vooral met elkaar in gesprek gegaan. Over de huidige situatie, maar ook over de toekomstige mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld weer nieuwe ideeën ontstaan voor gezamenlijke acties. Gaandeweg zijn verschillende vragen aan de orde gekomen over o.a. de interpretatie van de Noodverordening (schenken na 20.00u), over de lokale lasten (strandpacht) en de mogelijkheden voor het plaatsen van een terrasoverkappingen. Verder is er grote behoefte aan informatie over de toekomstige steunpakketten. We praten hierover in een volgend Webinar weer verder. Een volgend Webinar zal gehouden worden nadat de algemene ledenvergadering van KHN Velsen heeft plaatsgevonden. De wethouder zal ook uitgenodigd worden om deze vergadering bij te wonen. Afhankelijk van de beperkende maatregelen die op dat moment gelden zal de bijeenkomst fysiek of digitaal gehouden worden.

Algemene Ledenvergadering KHN Velsen
Datum: maandag 23 november 2020
Tijdstip: 13.00-15.00 (met aansluitende virtuele borrel)

Er zal een aparte uitnodiging worden verstuurd, maar je kan je ook hierbij vast aanmelden voor de ALV via velsen@khn.nl

We kijken uit naar je komst!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Verwoort Wethouder Economische Zaken

Cor van Zonderen Voorzitter KHN Velsen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens