Op maandag 7 december heeft het bestuur van KHN Beverwijk vergaderd bij restaurant De Open Keuken in Beverwijk. Wat kwam er zoal ter sprake?

Algemene ledenvergadering 21 september jl.
De algemene ledenvergadering van 21 september bij Bij45, had een goede opkomst. Veel positieve reacties kreeg het bestuur te horen. De presentatie van Milo Berlijn bracht veel herkenning bij de leden. Ook de bijzonder leuke activiteit: glow-in-the-dark-golf en/of bowlen werd met enthousiasme begroet.

Gemeentelijk overleg
Heb je punten die je besproken wil je hebben tijdens het volgende overleg met de gemeente, geef dit dan door via beverwijk@khn.nl.

In januari, zodra bekend is dat de horeca weer open kan, zal het bestuur een ‘vinger-aan-de-polsoverleg’ met de gemeente hebben.

Wat handhaving betreft: KHN vindt dat iedere gast of klant zijn eigen verantwoordelijkheid heeft wat betreft het naleven van de coronamaatregelen. Of dat nu in de horeca is of in een winkel. Omdat de horeca vergunningplichtig is, wordt de verantwoordelijkheid bij hen gelegd en niet bij de gast, terwijl winkels niet verantwoordelijk zijn voor het niet naleven van de regels; ze krijgen geen waarschuwing en worden niet gesloten, zoals de horeca. Hierdoor ontstaat er een zeer ongelijk speelveld.

Nieuws KHN
Speciale ledenvoordelen in corona-tijd zie hier.

Nieuwsvoorziening via www.khn.nl en de nieuwsbrieven. KHN volgt de officiële berichten van de Rijksoverheid via RVO.nl en de diverse kamerbrieven. Nieuws via andere bronnen wordt niet via KHN gedeeld.

De verwachting is dat pas in 2025 alles weer zo zal zijn als vanouds, als je kijkt naar het internationaal toerisme, zakelijke congressen, grote evenementen, enz. Toch kan de lokale economie ook snel herstellen, als je hier niet afhankelijk van bent, maar een hele lokale verzorgingsgroep hebt. Als je alle branches bij elkaar optelt, gaat het herstel sneller, dan zie je in 2021 goed herstel en in 2022 een plus. Dit geldt niet voor de horeca.

KHN blijft hameren bij de regering dat er perspectief moet komen voor de horeca en meer financiële steun. Vanaf vandaag via de landelijke actie #BlackMonday. De petitie is al meer dan 30.000 keer getekend.

Op 14 en 15 december zijn er weer bestuurderstrainingen. Dit zijn losse, online modules. Ze worden goed gewaardeerd. Meld je aan!

Bestuurswisselingen
Tijdens de algemene ledenvergadering heeft Alex Oerlemans, die onze afdeling jarenlang goed heeft vertegenwoordigd met veel inzet, zijn voorzittershamer overgedragen aan Steff van der Zon. Fijn dat Steff deze taak op zich heeft genomen en Alex blijft nog aan als bestuurslid. Wanneer de situatie het toelaat, zal Alex op gepaste wijze bedankt worden voor zijn jarenlange voorzitterschap.

De vergaderingen zijn voor iedereen toegankelijk. De eerstvolgende bestuursvergadering is op maandag 1 februari om 10.00 uur bij Café Scheywijck.

Vergaderschema 2021 KHN Beverwijk e.o.

Maandag 12 april 10.00 uur: Bestuursvergadering/alv met activiteit
Maandag 7 juni 10.00 uur: Bestuursvergadering
Maandag 4 oktober 10.00 uur: Bestuursvergadering
Maandag 6 december 10.00 uur: Bestuursvergadering

Heb je onderwerpen die je in wil brengen? Laat het ons weten via beverwijk@khn.nl.

Heb je Facebook al geliked?

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens