Op donderdag 18 juli jl. is een onderling strandoverleg Bloemendaal aan Zee geweest in Beachclub aan Zee.

Wat kwam er zoal ter sprake?
Tijdens het eerste gedeelte van het overleg was Mascha Kroone namens de gemeente Bloemendaal aanwezig; er is gesproken over:

Slagboom: heeft veel storing en staat daardoor open. Er zal een wensenlijst/pakket van eisen opgesteld worden: nieuwe slagboom met daarop een camera + bredere toegang i.v.m. grotere vrachtwagens bevoorrading) + andere plaats slagboom.

Voorstel promotie trampolinepark: 16 basisscholen in kern Bloemendaal krijgen een bon voor 1x gratis springen + een ijsje. Gemeente organiseert voor nieuwe bewoners een kennismakingsbijeenkomst, waar hen ook een goodie bag wordt overhandigd. Paviljoenhouders kunnen meedoen met bonnenboekje.

Vergunning voor feesten: Raad van State heeft de gemeente gelijk gegeven. Gemeente doet nog eenmaal voorstel om huurovereenkomst aan te passen; differentiatie seizoen (+ C-gedeelte). Geen akkoord: blijft zoals het is.

Solar Park boven P1 en P2: de Raad en het College hebben hier positief over besloten. Op dit moment is er nog niet meer over bekend. Vergunning is afgegeven. Advies aan de gemeente: P2 wordt in het voor- en najaar als overslag gebruikt de paviljoenhouders.

Graffiti: zal door de gemeente worden verwijderd.

F1: paviljoenhouders maken zich grote zorgen over bereikbaarheid tijdens F1-dagen. Rob Everhard is binnen gemeente contactpersoon; Jeroen Poppe is vanuit politie ingezet om e.e.a. rond F1 te plannen. Binnenkort zal een overleg met hen gepland worden, waaraan ook enkele paviljoenhouders zullen deelnemen.

Gedrag taxi’s op de kop: De situaties tijdens de drukte bij het gebruik van de taxis in de avond op de kop van de Zeeweg worden nijpender. De ondernemers roepen de gemeente op om hun verantwoording te nemen en maatregelen te nemen zoals het instellen van een taxistandplaats.

Promotie strand Bloemendaal: Binnenkort start een werkgroep welke gaat nadenken over de gezamenlijke marketingkracht van alle aanwezige bedrijven in Bloemendaal aan Zee. Een prachtige nieuwe cafetaria, schitterend bungalowpark, innoverende camping, mooi restaurant, diverse unieke strandpaviljoens en nog veel meer.

Beste Strandpaviljoen 2019: de prijsuitreiking van het Beste Strandpaviljoen 2019 is op 30 juli 2019 bij Thalassa in Zandvoort, zie ook www.strandverkiezingen.nl.

Overheidsloketten: Ondernemers klagen over de vele overheidsloketten. VVD steunt de lobby van KHN voor één loket voor alle overheden, zie hier.

Beleidswijzigingen Het nieuwe evenementenbeleid staat boven de huurovereenkomst. Paviljoenhouders kunnen eventueel gebruik maken van artikel 26: als een van partijen zich niet aan de overeenkomst houdt, kan een vergoeding van € 200,00 per dag geëist worden.

Rookruimten: 27 september doet de Hoge Raad uitspraak. Voor die tijd zal KHN met scenario’s komen. Zie hier .

Het eerstvolgende onderlinge strandoverleg is op donderdag 5 september a.s. om 11.00 uur bij Mifune, Parnassiaweg 7, 2051 EC Overveen.

Houd ook onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens