Onlangs kwam een afvaardiging van het bestuur van KHN Beverwijk op het gemeentehuis bij elkaar om in gesprek te gaan met de burgemeester en nieuwe wethouder.

Allereerst werd kennisgemaakt met de nieuwe wethouder Niek Wijmega (CDA). Hij heeft o.a. financiën, mobiliteit, horeca, detailhandel, strand en terrassen in zijn portefeuille.

Daarna kwamen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde;

Vergunningen
De burgemeester geeft aan dat de APV wordt aangepast met het verplichten voor het aanvragen van een exploitatievergunning. Deze wijziging is bedoeld om bij partycentra en zaalverhuur makkelijker te kunnen handhaven in verband met steekincidenten. Bestaande ondernemingen hoeven geen exploitatievergunning aan te vragen.

In het vierde kwartaal worden weer controles gedaan op alle vergunningen. Alle ondernemers ontvangen hier een brief over, het zal dus niet onverwachts zijn. Wanneer je wijzigingen hebt in leidinggevende dan is het advies om dit in een keer te doen, wanneer er meerdere wijzigingen zijn, dat scheelt legeskosten. Mailen naar info@beverwijk.nl, ter attentie van leefomgeving.

Verruiming terrassen
Er is geen reden om niet te verlengen, er zijn geen klachtenmeldingen van omwonenden. Na een paar jaar verlengen kan het permanent geregeld worden. Dit is nu het 4e jaar. Volgend jaar (5e jaar) kan het vastgelegd worden.

Horecavisie
- Wat zijn de wensen vanuit de horeca? Ook ten aanzien van handhaving en uitstraling
- Wie heeft welke rol?
- Voor welke wensen hebben we de gemeente nodig?
- Wat goed werkt moet je zo laten
- Goede voorbeelden sturen
- Horeca meer verspreid in Beverwijk/Wijk aan Zee, niet zoals de 9 straatjes of prachtstraatjes
- Leuk om een kenmerk te hebben wat staat voor kwaliteit/gastvrijheid (KHN-schildje maar dan vrolijker)
- KHN bespreekt dit tijdens de ALV van 7 november

    Wanneer je het complete verslag wenst te ontvangen kan je een email sturen naar beverwijk@khn.nl